Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №926 від 15.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

П’ять секретів, як вибрати правильне морозиво

П’ять секретів, як вибрати правильне морозиво

У спекотну літню пору у виробників та продавців морозива завжди додається роботи. Це й не дивно, адже шанувальників цього крижаного десерту у рази більше, ніж його противників. Однак варто пам’ятати, що нашкодити здоров’ю може не тільки місцеве переохолодження від морозива і як наслідок – ангіна або застуда. Нерідкі випадки й отруєнь після вживання цих тонізуючих ласощів. Запам’ятайте декілька важливих порад, яких слід дотримуватися, купуючи ескімо чи пломбір, щоб після ласування не потрапити до лікарні.

1. Більше молочного, менше рослинного

Йдеться про жир, обов’язковий складник у виготовленні морозива. У якісному морозиві вміст молочного жиру завжди вищий за вміст рослинного. Рослинний жир – це дешева сировина, яка сама по собі не надто шкідлива, але разом з ароматизаторами та консервантами може становити неабияку небезпеку для організму, особливо дитячого.

Найчастіше для виготовлення морозива використовують пальмову олію, яка уповільнює обмін речовин і сприяє утворенню жирової тканини і холестеринових бляшок. Якщо ж на упаковці про пальмову олію інформації не знайшлося, однак на язику після вживання такого морозива залишається неприємний післясмак і відчуття нальоту, значить, виробник просто не захотів вказати правду про інгредієнти.

2. Внутрішній смак не підведе

Спробуйте знайти своє улюблене морозиво чи принаймні свого виробника. Щоправда, для цього доведеться трішки поекспериментувати. Оцініть смак морозива, зверніть увагу на запах. Залиште часточку в склянці і поспостерігайте, як тане морозиво: якщо це пишна густа пінка, то в морозиві більше саме молочного жиру, можете сміливо купувати його й наступного разу, якщо ж воно перетворюється на мутнувату субстанцію, це свідчення того, що у десерті переважають рослинні жири.

3. Брикет замість стаканчика

Вафельні стаканчики (особливо ріжки зі здобного тіста) містять калорії, тому якщо вашій фігурі шкодить їх надмірна кількість, відмовтеся від такого морозива. А якщо це морозиво на вагу, то у стаканчиках можуть міститися ще ароматизатори, консерванти та барвники. Тому морозиво у вафельних стаканчиках купуйте лише тоді, коли дуже хочеться згадати дитинство.

4. Літери на упаковці

Смакові добавки – не єдиний додатковий інгредієнт, який зустрічається в магазинному морозиві. Є ще й консерванти. Деякі з них не несуть шкоди для організму, а деякі можуть неабияк зашкодити здоров’ю. Тому ретельно вивчайте інформацію на упаковці і попередньо ознайомтеся зі списком найбільш шкідливих консервантів, які часто зустрічаються в продуктах харчування з літерою «Е».

5. Молоко, вершки, цукор, ваніль

Лише ці чотири інгредієнти мають бути у складі правильного морозива. Звичайно, в магазинних варіантах таке поєднання складників зустріти не просто важко, а й нереально. То хіба це не привід навчитися готувати морозиво вдома власноруч? Рецептів – безліч. Та лише тоді ви можете бути впевненими в його якості. А вже у домашнє морозиво можна додати будь-що – від улюблених фруктів до вишуканих соусів.

І наостанок: завжди звертайте увагу, чи має морозиво мітку про відповідність Держстандарту і перевіряйте дату виробництва.

15.08.2019


Переглядів: 1672

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21211)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17347)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14575)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14335)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14150)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14023)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13994)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13989)
• Живи до ста! [965] (13969)
• Бюджет і ми… [965] (13907)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13901)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13773)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13680)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13675)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13234)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13209)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (245)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (52)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (52)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (52)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (51)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (51)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (50)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (49)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (37)
• П’яний водій збив пішохода (36)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (35)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (35)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (35)
• Постачали наркотики до колонії (34)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (33)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"