Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №926 від 15.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Шість продуктів, які можуть зіпсувати літній відпочинок

Літо – пора відпусток, подорожей і пікніків. Але разом із тим це найгарячіша пора року, коли продукти швидко псуються, і замість користі несуть здоров’ю потенційну небезпеку. До яких харчів влітку потрібно ставитися найбільш прискіпливо, щоб не стати жертвою харчового отруєння?

Ознайомтеся зі списком продуктів, які можуть стати причиною проведення вашої літньої відпустки у лікарні.

Курятина і яйця

Страшне слово «сальмонельоз» знають навіть сучасні діти. Це небезпечне кишкове інфекційне захворювання, яке передається в основному з їжею. Основними переносниками цієї болячки є домашні і сільськогосподарські тварини. Кури-несучки в їх числі. Тому м’ясо курки і яйця вибирайте особливо уважно.

Сама по собі сальмонела, бактерія-збудник сальмонельозу, в курячому яйці з’явитися не може. Вона іммігрує всередину з яєчної шкаралупи. Якщо яйце пролежало 4-5 днів, то вона з легкістю може проникнути крізь шкаралупу в саме яйце. Влітку цей процес ще швидший.

Не купуйте в спеку багато яєць про запас. І у жодному разі не мийте яйця перед тим, як розбити їх в миску чи на пательню. Так ви тільки розчищаєте шлях сальмонелі. А от після того як розіб’єте сухе яйце, обов’язково помийте руки і тільки потім продовжуйте готувати.

М’ясо

М’ясо влітку асоціюється з пікніками і шашликами. Тому це найбільш ходовий продукт. І забувають, що отруїтися м’ясом дуже легко. Саме тому ретельно вибирайте м’ясо для шашликів, особливо якщо це свинина або курка. Не купуйте вже замаринований шашлик у супермаркеті і добре просмажуйте шматочки.

Не замовляйте м’ясні страви у невеличких генделиках з низькими цінами. Зазвичай м’ясо там не найкращої якості. Намагайтеся харчуватися в закладах, які несуть відповідальність за якість приготовлених страв. Або ж з усією відповідальністю готуйте вдома.

Риба і суші

Влітку до риби мусить бути особливо обережне ставлення. Серед перерахованих цей продукт псується найшвидше, а відтак вимагає особливих умов зберігання. У спеку в рибі починають розмножуватися мікроби і бактерії, які можуть стати причиною харчових отруєнь різного ступеня тяжкості.

У зоні підвищеного ризику і страви японської кухні, зокрема суші, адже для їх приготування часто використовують сиру рибу.

Гриби

Цей продукт у будь-яку пору року вважається потенційно небезпечним. Однак на літо припадає пік настороженості до нього. Грибочки, які пропонують бабці на ринках, зазвичай виглядають апетитно, але від помилок не застрахований ніхто. І ризик тут не виправдовує навіть найвище гастрономічне задоволення. Купуйте гриби тільки в тих людей, у яких ви впевнені на 100 відсотків. Або візьміть замість лісових грибів нешкідливі печериці. Якщо ж ви самі не проти побродити лісом і зайнятися «тихим полюванням», також будьте пильні, а сумнівні варіанти навіть не розглядайте, а відразу викидайте з кошика.

Молочні продукти

Що може краще в літню спеку за склянку холодного молока або освіжаючу окрошку на кефірі? Однак все це молочне задоволення вимагає ретельно дотриманих умов зберігання. Влітку купуйте кисломолочку тільки в супермаркеті, оснащеному холодильними установками. Обирайте пакети чи пляшки, які стоять вглибині полиць – там більше гарантій, що молоко добре охолодилося. Купивши ж, намагайтеся чимшвидше поставити продукт у холодильник і зберігайте його при температурі максимум +6 градусів не довше, ніж вказано на упакуванні.

Морозиво

Морозиво влітку чи не найбільш затребуваний продукт. Однак і він, окрім прохолоди, може подарувати масу неприємностей. В ідеалі морозиво не повинно піддаватися повторному заморожуванню. А хто дасть вам гарантії, що цей пломбір чи ескімо не пролежало розмороженим у задушливій вантажівці?

Купуючи морозиво, обов’яз­ково дивіться на дату виготовлення і уважно читайте склад. А ще краще готуйте цей крижаний в домашніх умовах. Тоді і склад, і термін придатності будуть відомі вам достеменно.

15.08.2019


Переглядів: 1870

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23114)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19045)
• Допомога під час карантину [967] (16170)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15978)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15673)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15583)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15521)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15466)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15450)
• Живи до ста! [965] (15392)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15320)
• Бюджет і ми… [965] (15272)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15177)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15168)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14998)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14938)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14771)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14642)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (817)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (750)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (651)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (572)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (407)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (332)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (200)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"