Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №930 від 12.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Липень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Готуємо варенуху за стародавнім рецептом

Готуємо варенуху за стародавнім рецептом

Варенуха – український алкогольний напій. Готується ця міцна настойка по незвичайному рецепту з горілки або самогону, спецій, меду, сухофруктів, трав, томлена й запарена протягом декількох годин у печі в горщиках. Смак її чудовий, і аналогів цьому українському напою немає.

Раніше варенуху млоїли всю ніч у глиняних горщиках у печі, що довго не остигає, розігрітої до температури випічки хліба. Звичайно, таку піч у наші дні важко знайти. І тому доведеться скористатися сучасними побутовими приладами й деякими допоміжними засобами. Цілком згодиться керамічний горщик (краще з вузьким горлечком) і духовка.

Інгредієнти:

Сушені фрукти – 150 г,

горілка (якісна) – 1 л,

мед – 250 г,

лавровий лист – 1 шт.,

шматочок хліба житнього,

небагато води й борошна й рослинна олія – 1 ч. л. ( для тіста),

імбир, гвоздика, к

кориця – по 1/2 ч. л.,

духмяний перець – 2-3 горошини.

Сухофрукти помити й скласти в горщик. Залити фруктово-ягідну суміш горілкою.

Горщик накрити кришкою й поставити томитися на 7-8 годин у тепле місце. За цей час фрукти розбухнуть, а горілка, убравши їх аромат, придбає приємний аромат.

Поки настоюється напій, готуємо прісне тісто з борошна, води й олії.

Після закінчення настоювання сухофруктів у горілці, туди ж додаємо мед і спеції. Розмішуємо дерев’яною ложкою.

Горщик запечатуємо товстим шматком хліба (підійде бородінський) замість кришки й зверху все ретельно обмазуємо приготовленим тістом (це робиться, щоб не допустити випару алкоголю через потрапляння повітря в горщик).

Ставимо підготовлений у такий спосіб горщик у розігріту до 80-90 °С духовку й залишаємо на 10-12 годин. За температури понад 90 °С кришку може сильно піднімати (додатково можна покласти на кришку невеликий гніт, приміром, тарілку).

Після цього горщик дістаємо, напій охолоджуємо, проціджуємо й переливаємо в пляшки.

12.09.2019


Переглядів: 2160

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 01.07.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23330)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19270)
• Допомога під час карантину [967] (16401)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16166)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15898)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15787)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15746)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15712)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15705)
• Живи до ста! [965] (15595)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15545)
• Бюджет і ми… [965] (15473)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15410)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15372)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15197)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15152)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14983)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14852)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1184)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1145)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1098)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (938)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (316)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (297)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (270)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (232)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (140)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (128)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (127)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (109)
• Віталій Кличко передав на фронт ще 2400 дронів та 5 вантажівок (100)
• УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (85)
• Ліцензована платформа ChampionClub — Надійний Оператор Ігрових Розваг (27)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"