Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №940 від 21.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Френк Сінатра

Френк Сінатра

Френсіс Альберт Сінатра – американський співак, актор, режисер і шоумен. По праву вважається одним з найвпливовіших і популярних артистів 20-го століття. В цілому продано більше 150 мільйонів записів з композиціями у виконанні співака. Будучи справжньої іконою популярної музики того часу, переважно в Америці, він одинадцять разів оголошувався лауреатом музичної премії Греммі. Відомий широкій публіці особливим тембром свого голосу і ліричним стилем вокального виконання.

Народився 12 грудня 1915 року в містечку Хобокен (Нью-Джерсі), США. Батьки Френка емігрували з Італії, переїхавши в США ще в ранньому дитинстві. Влаштувавшись на східному узбережжі країни, вони почали нове життя, в якому з’явилася майбутня зірка. Батько музиканта перепробував в Америці безліч професій від вантажника і бармена до пожежного та професійного боксера. Мати займалася домашнім господарством, деякий час працювала медсестрою. Згодом, коли майбутній співак трохи подорослішав, вона зайнялася політичною діяльністю в якості лідера місцевого осередку Демократичної партії.

Хобокен, в якому ріс Сінатра, був містом емігрантів з досить низьким рівнем життя. Френк так і не отримав ніякої освіти. У школі його не захоплювали природничі предмети, до гуманітарних дисциплін він теж не тяжів. Давалася взнаки творча натура, що не терпіла жорстких рамок. З дитинства майбутній виконавець не відрізнявся зразковою поведінкою. В результаті було виключення зі школи, яке не сильно його засмутило. Адже єдиною пристрастю Френка була музика.

Перша діяльність, що проклала дорогу до популярності – це робота водієм початківця колективу «Три спалахи». Потім молодий чоловік сам стає виконавцем в цій групі, яка відтепер називається «Четвірка з Хобокен». У той час Френк отримував за свою роботу трохи більше двадцяти доларів в тиждень. Згодом Сінатра згадував, що надзвичайно радів цьому: «За надану можливість виступати на сцені і бачити своє обличчя на афішах я і сам готовий був доплачувати».

Непомітно почалися перші гастролі. В цей же час Френк одружується на молодій дівчині зі скромної родини Ненсі Барбато, яка народить йому трьох дітей. Їх шлюб тривав з 1939 по 1951 рік. Надалі музикант одружився ще три рази. Другий його дружиною стає Ава Гарднер – американська актриса, зірка Голлівуду, номінантка на премію Оскар. Вона була одружена з популярним виконавцем з 1951 по 1957 рік. Втретє співак одружився на Міє Ферроу, відомій актрисі Голлівуду. Згодом вона часто знімалася в фільмах Вуді Аллена, який любив називати її своєю музою. Цей шлюб тривав два роки, з 1966 по 1968 рік. Останньою дружиною кумира Америки стала Барбара Маркс – американська модель і танцівниця. Заключний шлюб виявився міцним і тривав з 1976 по 1998 рік до моменту смерті зірки. У Сінатри з’явилися троє дітей від першого шлюбу: дочки Ненсі і Тіна, а також син Френк.

Френк Сінатра помер 14 травня 1998 в місті Лос-Анджелес, штат Каліфорнія, США.

Цікаві факти:

• Співак немав музичної освіти, він так і не вивчив нотну грамоту. Йому вдавалося виконувати твори, орієнтуючись виключно на свій слух.

• Сінатра був однією з фігур шоу-бізнесу, які брали участь в передвиборній кампанії Джона Кеннеді.

• На честь музиканта назвали мале небесне тіло, відкрите в 1989 році. Це астероїд Сінатра 7934, який видно тільки в потужний телескоп.

• Френк не закінчив жодного навчального закладу, так як його відрахували з молодшої школи на четвертому році навчання за погані успішність і поведінку.

• У 1938 артиста на короткий час заарештували за спокушання заміжньої жінки. У той час в Америці це вважалося правопорушенням.

• У 1943 році музиканта запросив на прийом в Білий дім тодішній Президент США Франклін Рузвельт.

• Його визнали непридатним до служби в збройних силах США як людину, що має непереборний дефект з моменту народження. Причина цього – травмування барабанної перетинки в процесі пологів.

• У жовтні 1944 року відбулися масові заворушення, влаштовані прихильниками Френка Сінатри. Для їх придушення довелося залучити сили поліції.

• У 1947 році отримав премію імені Томаса Джефферсона за свою роботу в боротьбі проти нетерпимості.

• У Хобоконе, звідки родом співак, 30 жовтня 1947 року двадцять тисяч чоловік готували місто до свята, яке збирався відвідати виконавець.

• У 1948 році сім’я Сінатри переїхала на вулицю Керолвуд-Драйв в Лос-Анджелесі, де по сусідству жив великий мультиплікатор Уолт Дісней.

• Співак вів власне розважальне телевізійне шоу на американському каналі CBS, воно проіснувало з 1950 по 1952 рік.

• У 1955 році особа артиста вперше з’явилася на обкладинці культового журналу «Time», що додатково стимулювало його популярність серед найширших верств населення.

• За опитуваннями журналу «Плейбой» в період з 1957 по 1963 рік Френк сім разів був названий кращим джазовим вокалістом Сполучених Штатів.

• Шоумен дуже любив собак. У дитинстві мати не дозволяла йому заводити собаку. Згодом, подорослішавши, він неодноразово заводив собі чотириногого друга.

• Сінатра зіграв в одній картині з Грейс Келлі, яка згодом стала принцесою Монако.

• У 1957 році почалася нова серія телевізійних шоу за участю Френка Сінатри на каналі ABC. Це шоу поставило рекорд за дорожнечею ефірного часу в той період. Серед зоряних гостей проєкту глядачі могли побачити Пеггі Лі, Семмі Девіса молодшого, Наталі Вуд, Діна Мартіна і інших.

• Музикант зробив пропозицію голлівудській зірці Лорен Беколл незабаром після смерті її чоловіка Хамфрі Богарта, друга Френка. Хоча продовження відносин не сталося, цей факт не вислизнув від громадськості.

• Артист брав активну участь в благодійних заходах. Зокрема, в 1962 році він здійснив світове турне в підтримку дитячих благодійних фондів. Багато витрат він оплачував з власної кишені.

• У 1963 році злочинці викрали сина музиканта і вимагали гроші. Як викуп викрадачам передали 240,000 доларів США. В результаті сина Френка благополучно звільнили. Згодом, за участю ФБР злочинців встановили і заарештували.

• На честь свого п’ятдесятиріччя співак брав участь в грандіозному телевізійному шоу, де наживо виконав багато свої хітів і композиції, в тому числі мало відомі широкому загалу. Ця передача згодом отримала премію Еммі як найкраща музична програма на телебаченні.

• У нагороду за свою участь в благодійних та соціальних заходах в 1971 році Сінатра отримав спеціальну нагороду. Це сталося на 43-й церемонії вручення премії Оскар.

• Став дідусем в 1974 році, коли у Ненсі народилася дочка. Надалі у Френка з’явилися ще два онуки.

• У 1979 році під час відвідування музикантом Єгипту відбувся концерт, який ініціювався тодішнім Президентом Єгипту Анваром Садатом. Примітно, що цей концерт відбувся практично перед Сфінксом і пірамідою Хеопса.

• У 1980 році співак брав участь у передвиборній кампанії кандидата в президенти США Рональда Рейгана. Це сталося через 20 років після аналогічної роботи на передвиборній кампанії Джона Кеннеді.

• 175 тисяч чоловік зібралися на стадіоні Маракана в бразильському Ріо-де-Жанейро, щоб в 1980 році наживо послухати виступ улюбленого виконавця.

• У 80-х роках артист – особа культової телевізійної реклами курортів Атлантик-Сіті і Лас-Вегаса. Це сталося після підписання прибуткової угоди зі Стівом Уїнном.

• Він удостоївся однієї з вищих невійськових нагород США – президентської Медалі Свободи. Це сталося в середині 80-х.

• Святкуючи своє 75-річчя, співак в грудні 1990 року відправився в ювілейний світовий тур.

• У день, коли Сінатра помер, погасли вогні на вулиці Лас-Вегас, а хмарочос Емпайр Стейт Білдінг підсвітили синім кольором під колір очей культового артиста.

Будинок Френка Сінатри

Співак переїхав в Палм-Спрінгс в 1940-х роках. Тоді це було невелике, нічим не примітне містечко. Лише згодом він набув статусу модного курорту і традиційного місця проживання багатьох зірок Голлівуду. Будівництвом цього будинку керував архітектор Стюарт Вільямс. Згодом він згадував, що Сінатра в 1947 році приїхав і сказав: «Я хочу будинок саме тут». Особняк обійшовся його господареві в більш ніж 150 тисяч доларів. Музикант хотів, щоб будинок побудували протягом декількох місяців до нового року, що і було зроблено. Нове житло в Палм-Спрінгс стало свідком сімейного життя Френка в шлюбі з Ненсі Барбато і Авою Гарднер. У будівлі повністю збережено початкове планування та оздоблення приміщень. В даний час власник нерухомості здає її в оренду, в тому числі короткострокову.

Зв’язок Френка Сінатри з мафією

У свідомості багатьох людей музикант постає в образі популярного виконавця, тісно пов’язаного зі структурами етнічної мафії середини 20-го століття. Цьому в чималому ступені посприяв вихід у світ роману Маріо П’юзо «Хрещений батько». Один з персонажів твору, Джонні Фонтейн, як ніби змальований автором з образу Френка Сінатри. Можливо, в цьому є невелика частка правди. Адже майбутній артист ріс в досить кримінальному районі, населеним вихідцями з південно-європейських держав. Не секрет, що в цих районах в той час була присутня організована злочинність, яка в тій чи іншій мірі пронизувала багато верств суспільства. Цьому сприяла велика депресія. Економічна криза штовхала людей на залучення в навколо кримінальні схеми заробітку. На зорі своєї кар’єри співак неодноразово виступав в нічних клубах із сумнівною репутацією. Надалі, музикант брав участь у низці заходів, на яких були присутні, імовірно, персони, які не зовсім дружать з законом.

Особлива манера поведінки Френка Сінатри на сцені і в житті, характерна для представників багатьох шарів суспільства того часу, зіграла свою роль. Вагомий внесок у формування образу зірки як людини, пов’язаного з кримінальним світом, також внесла тематика кіно, в якому він знімався. Все це в комплексі доповнило його артистичний образ напівкримінальним відтінком. Варто сказати, що в середині 20-го століття цей образ виявився виграшним, і співак не відмовлявся від його використання.

21.11.2019


Переглядів: 1596

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13857)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (940)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"