Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №947 від 16.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Міфи про цибулю

Міфи про цибулю

Запах цибулі легко видалять підсмажені волоські горіхи, сухі листки зеленого чаю, кип’ячене молоко, зелень петрушки, цедра цитрусових та лимонний сік.

“Життя подібне до цибулі. Ви знімаєте шар за шаром, і врешті виявляєте, що всередині нічого нема”, – писав один американський музичний критик. Може, він і має рацію. Але з погляду кулінарії таке ставлення до цибулі – нічим не виправдане марнотратство.

ЦИБУЛЮ БЕЗ СЛІЗ НЕ ПОЧИСТИТИ

Найефективніший спосіб оббирати цибулю – холодні “водні процедури”. Ріпчасту цибулю можна чистити, помістивши її в ємність з водою й вряди-годи ополіскуючи лезо ножа під проточною водою.

Якщо поспостерігати за роботою шеф-кухарів, то видно, що з цибулею вони справляються легко й швидко, без сліз. Річ у тім, що, нарізаючи, вони завжди лишають недоторканим корінь цибулі, і він стає своєрідною “скріпкою” для всієї цибулини. У підсумку вона не розсипається, та й сльозогінний компонент виділяється не так активно. Мало того, таке професійне нарізання ріпчастої цибулі дозволяє завжди отримувати однакові, рівні кубики.

Різати цибулю треба неодмінно гострим ножем, тільки ні в якому разі не робити це заздалегідь: сік одразу “вийде”, і навіть сльозами його не повернеш.

ВІД ЦИБУЛЕВОГО ЗАПАХУ НЕ МОЖНА ПОЗБУТИСЯ

І це не зовсім так. Скористайтесь перевіреними народними засобами – їх чимало. Так-от, запах цибулі легко видалять підсмажені волоські горіхи, сильно засмажені тости, сухі листки зеленого чаю, кип’ячене молоко, зелень петрушки, цедра цитрусових та лимонний сік. А на втіху тим, кому жоден із цих засобів не допомагає, наведемо слова римського поета Марціала: “Тому, хто щойно наївся цибулі, не загрожує небезпека бути зацілованим до смерті”…

А тим часом у цього цілком невинного овочу є й справжнісінькі противники. Порівняно недавно в старій добрій Англії з’явилась організація під назвою AOL – Антицибулева ліга. На її емблемі – цибуля ріпчаста і порей, перекреслені жирною червоною лінією. Їхнє звернення, розміщене в інтернеті, закінчується словами: “Скажемо ні цибулі!” Ми ж просто і далі її готуватимемо. Тим паче, що зі смаком і запахом цибулі не завжди треба боротися. У мандрівках екзотичними країнами вона захистить вас від несприятливої дії незвичної за складом “нової” води. Переїжджаючи в інший кліматичний пояс, акліматизація мине успішніше, якщо матимете ріпчасту цибулю з хлібом. Багато цибулі не завадить і під час відварювання м’яса, смак якого від цього тільки поліпшиться. Не кажучи вже про буженину – свинину для неї рекомендують варити з великою кількістю цибулиння. Воно стане в пригоді й для бульйону, який набуде приємного золотистого відтінку.

ЦИБУЛЯ – ОВОЧ ГІРКИЙ ТА ПЕКУЧИЙ

Це тільки здається, що цибуля неодмінно має бути гіркою. Велика світло-мідна іспанська, червона, соковита світло-жовта італійська і бермудська – з цибулиною неправильної форми – усі вони належать до категорії солодких. Звичайно, солодкість ця своєрідна – “цибулева”, але завдяки цьому таку цибулю можна використовувати в салатах та сендвічах, фарширувати чи запікати.

Солодка цибуля чудово карамелізується, з неї навіть роблять мармелад. Якщо ріпчасту цибулю готувати на невеликому вогні, вона стане м’якою й ніжною, але не солодкою, до того ж не підрум’яниться. Якщо її й далі тушкувати, вона карамелізується і геть “порве” зі своїм пекучим та гірким минулим. Водночас порція зменшиться майже вдвічі. Таку цибулю можна зберігати в холодильнику кілька днів. Як її потім використовувати? В рагу і тостах, а також як основу для соусів.

16.01.2020


Переглядів: 1673

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21175)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14128)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13661)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (410)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (66)
• Тонкощі заварювання кави (62)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (62)
• Небезпека вологих серветок (59)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (55)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (53)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"