Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №952 від 20.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Щоби тісто було вдалим

Щоби тісто було вдалим

У кожної справи є свої секрети, а тим паче у такої делікатної, як приготування гарного тіста. У домашніх же умовах, де тісто нерідко робиться «на око», знання таких секретів часто допомагає зробити дивовижно смачне, пишне та м’яке тісто.

Додавайте в тісто розведений картопляний крохмаль – булки та пироги будуть пишними і м’якими навіть наступного дня.

Борошно для тіста необхідно просіяти: з нього видаляються сторонні домішки і воно збагачується киснем повітря.

У будь-яке тісто (крім пельменного, листкового, заварного, піскового), тобто тісто на пироги, млинці, хліб, оладки – на півлітра рідини додавайте завжди приблизно 1 ст. л. з гіркою манки. Раніше найякісніший хліб пекли з питлівки. Він довго не висихав і був пишним. Зараз питлівки немає. Тому додавайте манку і випічка завжди буде гарною.

У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягу: він сприяє утворенню дуже щільної скоринки на пирозі.

При замісі дріжджового тіста всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, продукти з холодильника сповільнюють підіймання тіста.

Для дріжджових виробів рідина завжди повинна бути підігрітою до 30-35°С, тому що дріжджові грибки в рідині, що має більш низьку або високу температуру, втрачають свою активність.

Коли ви обминаєте дріж-джове тісто руки повинні бути сухими.

Ні тісту, ні опарі не слід давати перестоюватися, тому що це викликає погіршення якості тіста. Достатньо 3 годин, але обов’язково в теплі.

Перед випічкою дайте повністю розстоятися тісту. При неповній розстойці воно погано піднімається і пироги довго не пропікаються.

У тісто (дріжджове і прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, тому що розтоплене масло погіршує структуру тіста.

Пироги, приготовлені на молоці, більш смачні й ароматні, скоринка після випічки блискуча з гарним кольором.

Дріжджі для тіста повинні бути свіжими, з приємним спиртним запахом. Перевірте дріжджі заздалегідь. Для цього приготуйте невелику порцію опари і посипте шаром борошна. Якщо через 30 хвилин не з’являться тріщини, то якість дріжджів погана.

При надлишку цукру в тісті пироги швидко «рум’яняться» і навіть підгоряють. Сповільнюється бродіння дріжджового тіста, і пироги виходять менш пишними.

Жири, розм’якшені до густоти сметани, додають наприкінці замісу тіста або при його обминанні, від цього бродіння тіста поліпшується.

Щоб готові пироги були більш ніжними та розсипчастими, у тісто кладіть тільки жовтки.

Високі пироги випікають на слабкому вогні, щоб вони рівномірно пропікалися.

Пироги на листі випікають на середньому вогні, щоб начинка не пересихала.

Тісто для пирога, що випікається на листі, розкочують як можна тонше, щоб добре відчувався смак начинки.

Щоб нижня частина пирога була сухою, злегка посипте нижній шар пирога крохмалем, а потім вже викладайте начинку.

Пироги з дріжджового тіста можна змазувати молоком, а при бажанні посипати зверху сіллю, маком, кмином.

Закриті пироги змазують перед випічкою збитим яйцем, молоком, цукровою водою. Завдяки цьому на готовому пирозі з’являється апетитний глянець. Найкращий блиск виходить при змазуванні жовтками.

Пироги, які посипають цукровою пудрою, змазують також маслом – воно надає їм приємний аромат.

Пироги, змазані яєчним білком, здобувають під час випічки блискучу рум’яну скоринку.

Якщо в тісто перекласти соди, то пиріг вийде більш темного кольору з неприємним запахом.

Сіль завжди додають до борошна лише тоді, коли опара вже відбродила.

Чим більше в тісті жиру та менше рідини, тим більш розсипчастими виходять вироби.

Якщо тісто вже підійшло, а ви не маєте часу поставити його в духовку, прикрийте тісто добре змоченим папером, попередньо стряхнувши з нього воду.

20.02.2020


Переглядів: 1689

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (459)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"