Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №961 від 23.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Готуємо рослинне молоко

Готуємо рослинне молоко

На сьогодні «молочна» тема є досить спірною. Є прихильники теорії, що рослинне молоко краще засвоюється організмом, а є й ті, хто надає перевагу звичному тваринному молоку. Я дуже люблю пробувати щось нове, отже вирішила розібратися з цією цікавою темою. А ще більше я люблю ділитися корисною інформацією, тож сподіваюся вам прийде до душі ця стаття.

Рослинне молоко готується на основі горіхів, зерен або насіння. Цей напій важко назвати молоком у звичному розумінні цього слова, але смакові якості й консистенція досить схожі. Продукт ідеально підходить вегетаріанцям, сироїдам, людям з не переносністю лактози й тим, хто дотримується посту. Крім цього, рослинне молоко допоможе в кулінарних експериментах.

Мигдальне молоко

Це молоко, можливо, найпопулярніше з усіх видів рослинного молока. Воно відносно недороге і має ніжний, злегка солодкуватий смак. Мигдальне молоко не містить багато калорій і білків. Деякі виробники додатково збагачують його кальцієм, а також вітамінами D і Е.

Замочіть на ніч у холодній воді сирий мигдаль (1 чашка). Промийте його, а потім помістіть у блендер горіхи, дрібку солі та підсолоджувач (наприклад: фініки, мед, кленовий сироп або стевію) і питну воду (5 чашок). Подрібніть до отримання однорідної маси. Протріть отриману суміш через мішечок для приготування горіхового молока (замість нього можна використовувати сито або марлю) і вичавіть рідину. Зберігайте мигдальне молоко в холодильнику не більше 3 діб.

Залишки мигдалю (макуху) можна висушити і використовувати в якості борошна для приготування різних страв, наприклад оладок.

Молоко з волоських горіхів

За таким же рецептом можна приготувати і молоко з волоських горіхів. Імовірно, це найдоступніший варіант горіхового молока, адже волоський горіх найбільш поширений у наших широтах.

Замочіть, промийте і подрібніть горіхи (1 чашка) у блендері з водою (5–6 чашок) і натуральним підсолоджувачем, потім процідіть.

Молоко кеш’ю

Цей напій на горіховій основі містить багато корисних ненасичених жирів і мало калорій. Домашнє молоко кеш’ю відрізняється від більшості його комерційних видів (які проходять фільтрацію) – воно містить більше кальцію, вітаміну D, магнію, калію і заліза, а також більше калорій і жиру.

Процес приготування аналогічний приготуванню мигдального молока, виняток становить заключний етап проціджування. Замочіть кеш’ю (1 чашка) на ніч у холодній воді. Промийте, додайте питну воду (4–5 чашок), підсолоджувач або ваніль і подрібніть все на високих швидкостях у блендері до отримання однорідної консистенції. Зберігайте молоко кеш’ю в герметичній ємності в холодильнику.

Вівсяне молоко

Напій багатий білком і клітковиною, він добре впливає на роботу травної системи.

Спосіб приготування:

Візьміть склянку цільнозернової вівсянки (каша швидкого приготування не підходить), промийте, перекладіть в глибокий контейнер і залийте трьома склянками питної води. Залиште на ніч в холодильнику.

Вранці збийте масу за допомогою блендера і процідіть через марлю. Для більш яскравого смаку можна додати корицю або ваніль. А щоб вівсяне молоко вийшло солодшим – використовуйте мед, фініки або фініковий сироп.

Кунжутне молоко

Цей напій є прекрасним джерелом легкозасвоюваного кальцію. Кілька склянок кунжутного молока покриє добову норму цього мінералу.

Спосіб приготування:

Промийте стакан білого кунжуту і замочіть на ніч в ємності з водою. Вранці злийте воду, кунжут перекладіть в чашу блендера, залийте склянкою питної води та збивайте кілька хвилин. Поступово залийте ще дві склянки води й збивайте протягом п’яти хвилин. Для смаку можна додати ложку меду, шматок банана або кілька фініків без кісточки. Отриману масу процідіть через марлю і використовуйте як звичайне молоко.

Кокосове молоко

Напій з кокоса містить в собі цінні ненасичені жирні кислоти. Регулярне вживання нормалізує рівень холестерину і добре впливає на стан волосся і шкіри.

Спосіб приготування:

Кокос розбийте і дістаньте весь м’якуш. Натріть його на тертці й залийте гарячою водою в пропорції 1:2. Дайте настоятися протягом двох годин. Після цього збийте масу блендером і добре відіжміть через марлю. Через деякий час молоко розшарується – це абсолютно нормально. Верхній шар – це ніжні й жирні кокосові вершки.

Соєве молоко

Соєві боби (1 склянка) і вода.

На ніч замочуємо соєві боби холодною водою, щоб вода закривала сою сантиметра на три. Вранці зливаємо воду, заливаємо заново – також, щоб вода закривала боби. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 15 хв.

Після варіння зливаємо воду, боби перемелюємо в блендері і заливаємо водою знову. Співвідношення жмиху і води 1:3 або 1:2. Ретельно все перемішуємо.

Проціджуємо через марлю, жмих вбік, а молоко на вогонь, довести до кипіння і варити хвилин 15-20. Молоко готове.

Із рослинного молока можна робити пісні млинці.

А в жмих (виходить, як кашка) можна додати волоські горіхи, чорнослив, курагу, пропущені через м’ясорубку (всі частини рівні за кількістю).

Потім сформувати цукерки – занурити їх у розтоплений шоколад або у кокосову стружку, трошки остудити і покласти у холодильник.

23.04.2020


Переглядів: 1734

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21175)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17327)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14556)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14129)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13975)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13950)
• Бюджет і ми… [965] (13886)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13880)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13753)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13661)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13657)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13603)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13214)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (419)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (66)
• Тонкощі заварювання кави (63)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (62)
• Небезпека вологих серветок (59)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (55)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (54)
• А ваш шампунь безпечний? (52)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (48)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"