№965 від 25.05.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Листя смородини лікує безліч хворобУ народній медицині чай з листя чорної смородини застосовують при простудних захворюваннях, подагрі, ревматизмі, хворобах сечового міхура, каменях у нирках і сечовому міхурі, а також при туберкульозі легень і шкірних захворюваннях. А ще листя чорної смородини: 1. Містить більше вітаміну С, ніж ягоди, також речовини в листі активно борються з золотистим стафілококом, мікроскопічними грибами, збудниками дизентерії. 2. Знижує вміст холестерину в крові, очищає судини, тим самим знижуючи ризик інфаркту та інсульту. 3. Бере участь у формуванні кісток, є компонентом зубної емалі. 4. Позитивно впливає на нервову систему і підвищує стійкість до стресових ситуацій. 5. Бере участь в процесі синтезу білка, обміні глюкози, транспортуванні поживних речовин, в процесі передачі генетичної інформації, вуглеводному і фосфорному обміні. 6. Сприяє попередженню утворення каменів в нирках. 7. Виводить деякі токсичні речовини з організму. 8. Знімає спазми і розширює бронхи при бронхолегеневих захворюваннях. 9. Бере участь в утворенні кісткових і сполучних тканин. 10. Нормалізує роботу жіночих статевих органів зокрема і статевої системи в цілому. Настої з листя смородини Залити окропом свіже листя смородини і настояти протягом 1 години. Процідити і пити. Настій з листя чорної смородини, виводить з організму надлишок пуринової і сечової кислоти, також застосовується як м’який проносний потогінний засіб, при порушенні обміну речовин і кровотечах. Лікує від туберкульозу та застуди. Відвари листя смородини Залити 300 мл окропу 50 г сухого листя смородини і варити на повільному вогні 20 хвилин. Процідити і пити. Відвар з листя чорної смородини прекрасний засіб при захворюванні нирок, сечового міхура, при набряках. Тобто, цистит, уретрит, пієлонефрит і набряклість при регулярному вживанні чаю з смородинового листя вам не загрожують. Відвар з листя чорної смородини сприяє знищенню патогенних мікроорганізмів в травному тракті. І з шлунком проблем не буде – ні бурчання, ні болю, ні тяжкості. Чай з листя чорної смородини 1 столову ложку подрібненого листя облити окропом, потім покласти їх в чайник для заварювання, залити двома склянками окропу. Залишити настоюватися близько 20 хвилин. Чай процідити. Пити такий чай можна з медом або цукром. Корисно при жіночих захворюваннях, загальній слабкості, швидкій втомі. Заготівля листя чорної смородини Час заготівлі листя, для приготування чаю і настою, це період після цвітіння до плодоношення. Як правило, цей час припадає на червень. Зривають тільки середні листочки, залишаючи верхні і нижні. Зривають листя в суху погоду, але тільки ціле листя, без пошкоджень і грибка. Сушать листя на папері або на тканині в тіні. Розкладають листя тонким шаром. Сушать до ламкості листа. Зберігають листя в сухому місці в бавовняному мішечку або герметично закритих банках.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |