Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №978 від 20.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Диявольська змова

Диявольська змова

Фанати року прекрасно знають словосполучення «Клуб 27». Так називають трагічну «спільноту» музикантів, які пішли з життя, ледь досягнувши цього вікового порогу.

Джим Моррісон, Джиммі Хендрікс, Олександр Башлачев, Дженіс Джоплін, Міа Сапата, Еммі Уайнхаус… Трагічний список досить довгий, щоб говорити про простий збіг. І найголовніше, що туди потрапляють не тільки рок-музиканти, а й просто талановиті люди, які можливо, занадто яскраво починали кар’єру, щоб «горіти» до глибокої старості. Крім всесвітньо відомої шістки музикантів (Джим Моррісон, Курт Кобейн, Джимі Хендрікс, Брайан Джонс, Дженіс Джоплін, Роберт Джонсон), є ще десятки менш відомих виконавців, також загиблих в 27 років.

Угода з дияволом

Засновником «Клубу 27» став Роберт Джонсон, життя і спадщина якого стали дійсно містичними. Він надав найпотужніший вплив на розвиток блюзу і року, став одним з перших музикантів, які опинилися в Залі слави рок-н-ролу. Але є в його біографії дуже цікавий факт. В один прекрасний день, хлопець, який не вмів грати на гітарі, зникає, а після повернення стає кращим блюзменом свого часу. Згідно з легендою (і за словами самого музиканта), Джонсон уклав угоду з дияволом на перехресті 61 і 49 доріг міста Кларксдейл, але не прочитав умови договору і саме тому, диявол ще продовжує забирати душі найталановитіших 27 річних музикантів.

Найбільший блюзмен всіх часів і народів – так вважають багато – був чи то застрелений ревнивим чоловіком однієї зі своїх коханок, чи то отруєний стрихніном. Темношкірий плейбой не приховував своєї симпатії до ворога роду людського.

І щиро вважав, що саме він допомагає йому в віртуозній грі і шаленій чарівності. У самого Джонсона було майже офіційне прізвисько Диявол; втім, він не чинив опору такого виду масового поклоніння публіки. Подейкували, що знався Роберт і з жерцями культу кандомбле, таким собі різновидом релігії вуду, розвиненої в дельті Міссісіпі, де живе безліч нащадків рабів із Західної Африки, до яких належав і Джонсон.

Одна з його найвідоміших пісень так і називається – Me and the devil blues. А історії його угоди присвячені фільми і спектаклі, книги і ті ж блюзи, але з роками його відносини з Князем пітьми все більше обростають легендами.

Прокляття білої запальнички

Існує так зване «прокляття білої запальнички», після смерті Джима Моррісона, Курта Кобейна, Джимі Хендрікса і Дженіс Джоплін, в їхніх кишенях було знайдено білу запальничку, винятком є лише Брайан Джонс, якого знайшли на дні басейну.

Стомлені місяцем

Ще на початку 70-х знавці паранормальних явищ почали копати суть цих жахливих подій і прийшли до цікавого висновку: 27 – неприємний вік для людини. Справа в тому, що існують планетарні цикли долі, які мають на увазі особливо важливі для людини віхи. Всі роки, кратні цифрі «дев’ять», відносяться до циклу Чорного Місяця, або, як його ще називають, Ліліт.

І якщо Білий Місяць (цифра «7») здатна показати все найсвітліше, що є у нас, то Ліліт витягує на світ божий темну сутність людини, яким би талановитим він не був. Усі роки, кратні 9, співвідносяться з циклом Чорного Місяця, і 27 з них найбільш трагічний. Бо трійка теж не найщасливіша цифра. І скільки завгодно можна наводити приклади творчого довголіття артистів, музикантів і художників, але загиблих в 27 в рази більше, і ніяка логіка і теорія ймовірності цього не пояснює.

Офіційна версія

А з точки зору офіційної науки, такий збіг психіатри б назвали не чим іншим, як комплексом саморуйнування, свого роду спланованим самогубством. Ситуацією, коли невідомі життєлюбству механізми запускають процес самознищення. Саме це сталося з Михайлом Лермонтовим. Який теж, як відомо, загинув в 27… і був шалено талановитим. При цьому він мав настільки нестерпний характер, що навіть прихильники не могли з ним довго спілкуватися. Нещасний Мартинов був його другом по військовому училищу, але Лермонтов раптом змінився до товариша і мало не взяв його облогою, домагаючись дуелі. Простий офіцер розумів всю міць таланту Лермонтова і буквально ховався від нього, уникаючи сварки і чергової провокації.

Чим все це закінчилося, добре відомо: Лермонтов все ж змусив Мартинова до дуелі. Але навіть там ще була можливість уникнути трагедії – Мартинов готовий був вистрілити в повітря, але Михайло Юрійович продовжував ображати його перед секундантами, і той не стримався. А може, поет дійсно шукав смерті? Вірніше, відчував її холодний подих і, не знайшовши на полі брані, використовував останній шанс – померти від руки одного, хоч і колишнього друга. «Я хочу забутися і заснути…»

Брайан Джонс

(Brian Jones)

28 лютого 1942 – 3 липня 1969

Англійский музикант, засновник групи Rolling Stones.

Надзвичайно талановитий і яскравий мультиінструменталіст Брайан Джонс пережив з групою Rolling Stones всі злети і падіння на шляху до справжньої слави, починаючи з самого її заснування в 1962 році.

Однак шалена популярність, тяжкість гастрольних турів, гроші, – все це давило на музиканта і в підсумку призвело до того, що він став шукати віддушину в аж ніяк не здорових розвагах.

Відома його пристрасть до ЛСД, кокаїну, марихуани і частих запоїв. 8 червня 1969 року Мік Джаггер, Кіт Річардс і Чарлі Уоттс повідомили Брайану, що група продовжить працювати без нього.

А 3 липня музикант був виявлений на дні басейну в своєму маєтку в Хартфілда. Лікарі констатували смерть від нещасного випадку. За непідтвердженими даними Брайан Джонс був убитий.

Джимі Хендрікс

(Jimi Hendrix)

27 листопада 1942 – 18 вересня 1970

Американський гітарист, співак і композитор

Дискографія Джимі Хендрікса, що вважається по праву кращим гітаристом в історії рок-музики, налічує понад 351 записи. Однак його останні альбоми, які мали експериментальний характер, публіка приймала холодно.

30 серпня 1970 року на фестивалі «Isle of Wight» Хендрікс висловив своє невдоволення фанатам через те, що ті вимагали грати старі хіти і не хотіли слухати нові музичні ідеї Джиммі.

6 вересня, на останньому виступі музиканта на фестивалі «Isle of Fehmarn», він був зустрінутий глядачами надзвичайно непривітно і незабаром покинув сцену.

А 18 вересня 1970 року Джимі Хендрікс був знайдений мертвим у номері готелю «Samarkand» в Лондоні. На думку медиків, він захлинувся блювотними масами після передозування снодійного.

Джим Моррісон

(Jim Morrison)

8 грудня 1943 – 3 липня 1971

Американський співак, поет, автор пісень, лідер и вокаліст групи The Doors.

За участі одного з найбільш харизматичних фронтменів в історії рок-музики групі The Doors вдалося стати не тільки найбільшим музичним явищем, а й справжнім культурним феноменом.

Величезна популярність бенду не могла не позначитися на світосприйнятті музиканта, і в тому числі на його ставлення до наркотиків.

Вживання галюциногенів, зокрема LSD, безпосередньо вплинуло на творчість Моррісона: містицизм і шаманізм в останні роки його життя стали частиною сценічного акту.

Джим Моррісон помер 3 липня 1971 року в Парижі від серцевої недостатності. Серед неофіційних причин його смерті: передозування героїном, самогубство, вбивство.

Дженіс Джоплін

(Janis Joplin)

19 січня 1943 – 4 жовтня 1970

Американська рок-співачка, вважається кращою білою виконавицею блюза.

Характер і стиль Дженіс, яка випустила за своє життя 4 альбоми і назавжди увійшла в Зал Слави рок-н-ролу, був багато в чому зумовлений її дитячими переживаннями і конфліктами.

У протистоянні ворожому середовищу Джоплін не тільки звернулася до наркотиків, але і виробила власну життєву філософію, близьку до філософії бітників.

«Хіппі вірять в те, що світ може стати краще. Бітники ж знають, що краще не стане, і кажуть: так пішов би цей світ під три чорти, будемо відриватися і добре проводити час », – розповідала сама зірка. 4 жовтня 1970 року Дженіс Джоплін було знайдено мертвою в 105-му номері готелю «Лендмарк Мотор». Ймовірна причина смерті – передозування героїну. Інші версії: вбивство, самогубство.

Курт Кобейн

(Kurt Cobain)

20 лютого 1967 – 5 квітня 1994

Вокаліст і гітарист культової американської групи Nirvana, автор пісень.

Курт з дитинства відрізнявся слабким здоров’ям, практично все своє життя страждаючи від хронічного бронхіту і болю в шлунку. Крім того, в зв’язку з «гіперактивністю» йому призначали психотропні препарати.

Ситуацію також посилювали куріння і наркотики, в тому числі героїн, галюциногенні препарати (ЛСД та інше), а також марихуана, яку музикант вживав з 13 років.

4 березня 1994 року в Римі гітарист ледь не загинув від передозування транквілізатора (прийнятого для зняття героїнової абстиненції), оголосивши те, що сталося «нещасним випадком». Однак багато хто вважає, що це була невдала спроба самогубства.

А трохи більше, ніж через місяць, 8 квітня, Курт Кобейн був знайдений мертвим в своєму будинку в Сіетлі. За одним з припущень, музикант ввів собі несумісну з життям дозу героїну, а потім вистрілив собі в голову з рушниці.

Емі Уайнхаус (Amy Winehouse)

14 вересня 1983 – 23 липня 2011

Англійська співачка і автор пісень, відома своїм неймовірним вокалом.

Емі була визнана однією з кращих виконавиць 2000-х років, яка прославилася пластинками Frank (2003) і Back to Black (2006), які здобули безліч нагород. Починаючі з 2007 року, Уайнхаус, яка страждала від алкогольної та наркотичної залежності, довгий час перебувала в центрі публічних скандалів і судових розглядів. Реабілітаційні клініки, скасування виступів і турне, зірвані концерти, неприязнь фанатів… 23 липня 2011 Емі Уайнхаус була знайдена мертвою в своїй квартирі в Лондоні. Причини її смерті залишаються нез’ясованими. Серед версій: передозування наркотиків і самогубство. 26 липня 2011 співачка була кремована і похована на єврейському кладовищі Edgwarebury Lane.

20.08.2020


Переглядів: 1206

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (724)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"