Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №990 від 12.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Сир першою хай скуштує ваша кицька

Сир першою хай скуштує ваша кицька

Зі слів господарів цих домашніх чотириногих улюбленців, жодна кицька, яка себе поважає, не їстиме неякісного сиру, легко відрізнивши справжній від підробки. Чого не скажеш про людину, яка, купивши гарний на вигляд чи дешевий за ціною сир, нерідко має проблеми зі шлунком, а то й може опинитися в лікарні. Тож, аби не купитися на підробку, спробуємо запам’ятати, як нам її відрізнити від справжнього сиру, виготовленого лише з молока.

Якщо у разі натискання на твердий сир з нього виділяється рідина, знайте: продукт – прострочений. Це не стосується лише м’яких сирів на зразок бринзи. Якщо сир, який, полежавши 3 години без холодильника, наприклад, на столі, покрився крапельками вологи чи жиру, то в ньому напевне є олії. Купуючи сир, обов’язково перевіряйте термін придатності, хоча нині недобросовісні продавці товару по кілька разів перепаковують його, аби лише збути. Тож ліпше попрохати, аби шмат сиру вам відрізали від головки під час купівлі продукту. Щодо м’яких і плавлених сирків, то їх підробити неважко навіть у домашніх умовах. Наприклад, плавлений сир можна виготовити з відходів виробництва (забракований сир), а ще додати купу різних ароматизаторів, наповнювачів тощо. Тож обов’язково під час купівлі сирків зверніть увагу на етикетку, і на склад продукту зокрема. До слова, у відомому нам «класичному» плавленому сирку «Дружба» у складі мають бути сметана, молоко (або ще якісь молочні(!) продукти) і плавителі. Якщо там на етикетці зазначено ще якісь наповнювачі і Е-шки – не беріть сирок, обійдетеся без шлункових проблем. Якщо на сирку стоїть позначка ГОСТ – можна сподіватися, що він вироблений із якісної сировини. У сири, на етикетках яких бачимо «…виготовлено по ТУ», – найчастіше кладуть різні зовсім не сирні інгредієнти. М’який сир, куплений в магазині чи на ринку в господині, можна перевірити на наявність у ньому крохмалю (додають для маси), капнувши трішки йоду. Якщо продукт синіє – крохмалю таки досипали. Тепер щодо сиркової маси, такої популярної в дітей і дорослих. М’який сир передбачає у своєму складі натуральне молоко і бактерії, а ось сиркова маса – кіт у мішку, куди можна додати все, що заманеться. Тож ліпше придбати сир і додати в нього фрукти-ягоди на власний смак і розсуд. Якщо на поверхні м’якого сиру – нерівності чи сирні крупинки-зерна, є ймовірність, що продукт натуральний. Якщо сир має гладеньку поверхню – перед нами сирний продукт з різними домішками. І ще важливо звернути увагу на термін придатності: справжній м’який сир зберігається 36 годин. Якщо на упаковці вказано строк придатності 4-7 чи більше діб – продукт штучний, а отже, шкідливий. І насамкінець, куплений м’який сир дайте спочатку вашій киці – вона не помилиться однозначно.
12.11.2020


Переглядів: 1095

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21169)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14478)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14313)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14126)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13999)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13962)
• Живи до ста! [965] (13948)
• Бюджет і ми… [965] (13884)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13878)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13751)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13655)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13600)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13185)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (342)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (64)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (60)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (57)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (55)
• Часникові стрілки корисніші за часник (51)
• Особливості вживання видів води (49)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (49)
• А ваш шампунь безпечний? (48)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (45)
• Нецукровий діабет (43)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (36)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"