Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1007 від 18.03.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Готуємо млинці на Масницю

Готуємо млинці на Масницю

Масниця – стародавнє свято, що збереглося у слов’ян із язичницьких часів, коли звичаї грали важливу роль у житті кожної людини. Від самого початку її святкування було пов’язано, за однією версією, з прославлянням бога сонця Ярила, за іншою, – на честь бога Велеса, покровителя скотарства й землеробства.

Хоч церква додала це свято до свого календаря й наповнила його новими ідеями, проте воно й дотепер зберегло низку ритуалів та обрядів. Так, у християнській традиції масничний тиждень вважається останнім етапом підготовки до Великого посту.

Отже Масниця – чудова нагода поекспериментувати з цікавими рецептами млинців.

Млинці із заварним кремом

Інгредієнти:

Крем:

500 мл молока,

5 ст. л. цукру,

80 г пудингу,

50 г масла.

Тісто:

500 мл молока,

3 яйця,

1,5 скл. борошна,

1 ст. л. цукру,

1/2 ч. л. солі,

3 ст. л. олії.

Приготування:

Для тіста збити усі складові. Воно має бути як рідка сметана.

Для крему склянку молока з’єднати з пудингом. Решту молока закип’ятити із цукром. Тонкою цівкою влити пудинг із молоком. Довести до кипіння, помішуючи. Додати масло. Зняти з вогню. Можна також приготувати заварний крем за вашим рецептом.

З тіста посмажити налисники. Кожен гарячий млинець змащувати гарячим заварним кремом і згортати. Смакують такі налисники і теплими, і холодними.

Ажурні млинці

Інгредієнти:

0,5 л кефіру,

1 скл. молока,

1-2 яйця,

1,5 ст. л. борошна,

1 ст. л. цукру,

0,5 ч. л. солі,

1 ч. л. соди,

олія.

Приготування:

У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим). Додати яйце (якщо велике – одне, дрібне – два), цукор, сіль, соду і перемішати. Всипати борошно (приблизно 1,5 склянки), стільки, щоб маса була як хороша густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

Молоко довести до кипіння і тоненькою цівкою влити в масу, помішуючи.

Якщо тісто вийшло рідким, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварена»). Додати 1-2 ст. л. олії, перемішати.

Перед випіканням змащувати сковороду олією.

Млинцевий яблучний пиріг

Інгредієнти:

500 г борошна,

3 яйця,

2 ст. л. цукру,

1 л молока,

1 ст. л. масла топленого,

2 ст. л. масла вершкового.

Для начинки:

1 кг яблук,

1,5 скл. цукру,

200-250 г джему (малиновий, смородиновий),

100 г сметани,

2 яйця.

Приготування:

Для млинців яєчні жовтки відокремити від білків і розтерти з цукром. Влити молоко, перемішати, додати розтоплене топлене масло і знову перемішати. Суміш поступово влити в борошно, розмішуючи, щоб не було грудок.

Яєчні білки збити в стійку піну і обережно ввести в тісто.

На розігріту і змащену шматочком масла сковороду тонким шаром наливайте тісто і випікайте млинці з обох боків до золотистого кольору. Готові млинці змастити маслом.

Яблука очистити і дрібно нарізати або натерти на великій тертці. Додати цукор, джем і перемішати.

У глибоку сковороду або роз’ємну форму, змащену маслом, укласти млинці, чергуючи їх з шарами яблучної начинки. Останній млинець укласти без начинки, змастити сумішшю сметани з яйцем і невеликою кількістю цукру.

Пиріг випікати за 220 °С до утворення рум’яної скоринки.

Гречані млинці

Інгредієнти:

3 скл. борошна пшеничного,

1/2 скл. борошна гречаного,

30 г дріжджів,

6 яєць,

4 ст. л. масла,

0,75 л молока,

1 ч. л. цукру,

сіль за смаком.

Приготування:

З пшеничного борошна, молока і дріжджів замісити опару. Покласти в тепло для бродіння. Щойно опара підійде, ввести жовтки, розм’якшене вершкове масло, цукор і сіль. Вимісити тісто.

Додати гречану муку і вимісити тісто до консистенції сметани. Покласти його в тепле місце, щоб піднялося. Білки збити і ввести у тісто, що підійшло.

На сковороді, змащеній маслом, випікати млинці. Подавати з ікрою або зі сметаною, смаженою цибулею, олією, солоним оселедцем.

18.03.2021


Переглядів: 1664

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (460)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"