№1021 від 01.07.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Найдорожчі сорти кави в світі, які проходять ферментацію у шлунках тваринВиявляється, одні з найдорожчих сортів кави на світовому кавовому ринку – це сорти ферментованої кави, які виробляють за допомогою тварин. Кілька сортів, про які ми розповімо, отримують в процесі спеціальної ферментації, яка відбувається в шлунках різних видів тварин, а самі зерна проходять кишечник і в результаті природних процесів виходяться назовні. Сорт кави «Блек Айворі» (Black Ivory) Цей сорт отримують за допомогою слонів, і при вартості понад 1000 доларів за кілограм, він є одним з найдорожчих в світі. Цей сорт виробляють в Таїланді, а сировиною для нього служать зерна аравійських сортів кави, поширені в цьому регіоні. Зерна кави згодовують слонам, а потім ті, потрапляючи в шлунок тварин, під дією шлункового соку проходять процес ферментації. Після природного процесу погоничі слонів збирають зерна, що вийшли, ретельно промивають їх, сушать і обсмажують. Це дуже рідкісний вид кави, який можна придбати в Таїланді. Сорт кави «Копі Лювак» (Kopi Luwak) Цю каву виробляють у В’єтнамі, Індонезії, на Філіппінах і в деяких інших країнах Південно-Східної Азії. В якості помічника, без якого неможливо отримати цей різновид міцного напою, виступають невеликі звірки – цивети або віверри. Індонезійці, які займаються виробництвом кави сорту «Копі Лювак», розводять цих тварин на спеціальних фермах. Ну а сам процес отримання багато в чому схожий з виробництвом кави Black Ivory: зерна згодовують тваринам, а згодом збирають, промивають і сушать. Сорт кави «Жаку Берд» (Jacu Bird) Цю каву отримують в Бразилії, де місцеві фермери розводять птахів Жаку із загону курообразних спеціально для того, щоб ті поїдали стиглі зерна кави. Ферми, що займаються розведенням Жаку і виробництвом елітної кави, розташовані в регіоні Педра-Азул на південному сході країни. Кава «Летюча миша» Це, мабуть, найрідкісніший і наймолодший з усіх різновидів ферментованої кави. Як можна здогадатися з назви, його отримують за допомогою кажанів, що поїдають стиглі зерна кави. Ферма по її виробництву знаходиться в Коста-Ріці, а кількість виробленого обсягу настільки мале, що елітний товар розписаний на роки вперед. У всіх випадках зерна кави піддаються впливу шлункового соку тварин, але до кінця не перетравлюються. Сік руйнує білкові сполуки, які надають каві гіркоту. Крім того, зерна насичуються мікроелементами і ферментами, які також впливають на кінцевий смак. В результаті ферментації напій, зварений з таких зерен, набуває особливо м’який і насичений смак, який так цінують гурмани.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |