Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1031 від 02.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Кулінарні хитрощі, якими користуються на своїх кухнях жителі Китаю

Кулінарні хитрощі, якими користуються на своїх кухнях жителі Китаю

У процесі приготування їжі вдома одні бачать обов’язкову нудну рутину, а інші – захоплюючий творчий процес. Але кожен, хто має справу з плитою і продуктами, прагне зробити свою страву смачною, корисною і приємною для ока.

Миють овочі та фрукти в солоній воді

Жителі Піднебесної ретельно промивають овочі і фрукти. Вони обполіскують плоди проточною водою, після чого занурюють в розчин солі і знову обполіскують.

У 2006 році китайські вчені провели дослідження і довели, що вода з сіллю дійсно видаляє з овочів і фруктів залишки пестицидів. Щоб помити плоди за схемою китайців, слід використовувати 1 частину солі на 10 частин води.

Варять ідеальний рис без мірних склянок і ваг

Для приготування рису китайцям не потрібно пам’ятати точні цифри співвідношення крупи і води, а також їм ні до чого мірні склянки. Вони просто засипають в ємність для варіння необхідну кількість рису, після чого до його поверхні приставляють вказівний палець під прямим кутом. Залишається лише налити води рівно стільки, щоб вона покривала 1 фалангу пальця.

Надають стравам апетитний вигляд за допомогою крохмалю

Багато з нас дивуються тому, як китайським кулінарам вдається створювати для м’яса або риби таке апетитне глянцеве покриття. Секрет криється в кукурудзяному крохмалі, який вважається підручним продуктом на будь-якій кухні Піднебесної. Практично жоден соус не обходиться без нього, коли йдеться про готування при високих температурах.

Розм’якшують м’ясо за допомогою яєчного білка

Китайці можуть зробити шовковистим і ніжним навіть найжорсткіше м’ясо. Для цього вони маринують його близько 15 хвилин в яєчному білку. Такий спосіб може викликати у європейців недовіру, адже ми переконані в тому, що м’ясо стає м’якше лише за допомогою кислого середовища: лимонного соку, оцту, розсолу.

Китайські кухарі пояснюють дію яєчного білка так: він забезпечує м’ясу гладке покриття, яке захищає його при подальшій тепловій обробці. Це, своєю чергою, перешкоджає випаровуванню з волокон рідини, завдяки чому страва буде просто танути в роті. Таким же чином працює і крохмаль, доданий в маринад.

Часто перед приготуванням м’яса його попередньо варять

Жителі Китаю кладуть сире м’ясо в воду, доводять її до кипіння, після чого позбавляються від рідини і знову приступають до теплової обробки, чи то смаження, тушкування або знову варіння, але вже у свіжій воді. І на те є ряд причин.

По-перше, попереднє варіння дозволяє вимити з продукту весь бруд і позбавити його від зайвої крові. По-друге, цей спосіб розм’якшує деякі види м’яса, наприклад свинину. По-третє, існує спеціальна техніка, коли м’ясо повністю доводиться до готовності у воді, а після йому лише надають аромат, коли обсмажують з овочами і спеціями.

Ліплять корисні пельмені

Ми кладемо в пельмені один лише фарш, виходить дуже жирно. А от у жителів Піднебесної є правило: 50?% овочів, 50?% м’яса. Смачно і корисно.

Готують на пару без спеціальної електротехніки

Китайська кухня включає в себе масу страв, які готують на пару. Цей метод теплової обробки застосовується навіть для борошняних виробів. Місцеві використовують бамбуковий кошик, який поміщають над ємністю з киплячою водою.

Щоб готувати корисні страви на пару так, як це роблять жителі Китаю, зовсім не обов’язково відправлятися в азіатські інтернет-магазини за пристосуванням з бамбука. Можна сміливо використовувати звичайне металеве сито, яке слід помістити над каструлею з киплячою водою, після чого накрити кришкою. Але не варто надовго відходити від плити: важливо стежити за наявністю води в каструлі.

Солодкість десертів надають за допомогою рослинних продуктів

Жителі Китаю не використовують велику кількість цукру при приготуванні десертів, а також у них не особливо популярні джем і шоколад. Легку солодкість борошняним виробам вони надають за допомогою рослинних начинок: батату, кунжуту, бобових. Тому європейцям китайські десерти часто здаються прісними через звичку до цукру. Але, може, в цьому і полягає горезвісний секрет стрункості більшості жителів Піднебесної.

Повсюдно використовують інгредієнт, що дарує здоров’я і молодість. Уже далеко не одну сотню років жителі Китаю залишаються вірні кунжуту і посипають ним практично усі страви. Також з нього готують і традиційний десерт – кунжутні кульки. За словами китайців, таку смакоту можна їсти хоч кожен день і не боятися старості.

Їх твердження не безпідставно: в кунжуті міститься велика кількість кальцію, а також мідь, залізо і марганець. Тому безумовно варто відправитися в магазин за таким скарбом.

02.09.2021


Переглядів: 1010

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13661)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (406)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (55)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (38)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"