Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1033 від 17.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Які продукти потрібно замочувати у воді перед тим, як їх готувати

Які продукти потрібно замочувати у воді перед тим, як їх готувати

Більшість насіння, бобів і круп містять так звані «блокувальники ферментів», які захищають натуральні продукти від шкідливих комах і оберігають насіннячко від раннього пророщування. У природі так заведено, насіння, що впало на землю, має пережити зиму і вирости при приході вологи і тепла, як правило це весна. Для того щоб захистити насіннячко від ранньої появи проростка, наприклад, в плодах горіхів є фітинова кислота, яка блокує виведення паростка завчасно.

Інші рослини, такі як злакові та бобові, насичені антинутрієнтами у вигляді:

• лектинів,

• дубильних речовин,

• гойтрогенів,

• оксалатів,

• ціаногенних глікозидів.

Щоб не розбиратися у всіх цих складних словосполученнях, досить зрозуміти, що деякі з цих речовин перешкоджають засвоєнню поживних речовин в травній системі. Справедливості заради треба сказати, що ці сполуки не для всіх і не завжди шкідливі. Наприклад, багато хто знає, коли їм не треба вживати продукти з дубильними речовинами. Для того, щоб знизити антинутрієнти, досить просто обмежити їх кількість в раціоні. Або піддати замочуванню.

Які продукти потрібно покласти в воду перед тим, як їх використати

Картопля – високо крохмалистий овоч, а крохмаль є сильним алергеном. Особливо багато крохмалю в молодій картоплі. Крохмаль – основна їжа для патогенної флори кишечника, яка при активному розвитку призводить до діареї або запору. Також крохмаль – це полісахарид, який в шлунку стає глюкозою і значно підвищує рівень цукру в крові. Це слід враховувати людям з захворюванням на цукровий діабет та надлишковою вагою.

Знизити кількість крохмалю в картоплі допоможе замочування її у воді. Як це зробити правильно?

1. Промийте бульби картоплі, видаліть плями. Якщо картопля має зелений колір, вона не годиться в їжу, так як містить соланін. Соланін – токсична речовина, і вживати в їжу такі бульби не можна.

2. Очистіть картоплю від шкірки і наріжте кубиками. Залийте теплою водою не менше ніж на 2 години.

3. Злийте воду і повторіть процес.

В рожевому і фіолетовому сортах картоплі цукру і крохмалю менше, ніж в інших.

У горіхах, злакових і бобових міститься фітинова кислота, яка не дозволяє їм прорости завчасно. Але при попаданні в організм людини ця кислота може принести багато неприємностей. Наприклад, вона перешкоджає перетравленню горіхів і засвоєнню вітамінів і мінеральних речовин, що важливо враховувати людям з остеопорозом. Лідерами за змістом фітину вважаються волоські горіхи, фундук і вівсяні пластівці.

Замочування бобових і злакових допоможе не тільки позбутися від шкідливих речовин, але і прискорить процес приготування.

1. Не замочують тільки кедрові горіхи і кунжутне насіння, а також насіння соняшнику.

2. Замочуються горіхи і боби в чистій воді кімнатної температури. Для кожного виду продуктів свій час замочування.

3. Горіхи і боби замочують на 4 – 8 годин. Необхідно враховувати, що при замочуванні більш ніж на 8 годин обов’язково треба змінити воду.

4. Зернові: перловка – не менше 24 годин, рис, гречка, пшоно – 1 година, пшениця – 12 годин.

Також корисно замочувати перед вживанням овочі, зелень, фрукти на 1 годину. Це не тільки дозволить позбутися від непотрібних мікроорганізмів, але і виведе надлишки нітратів і пестицидів.

Бобові вимочують більш тривалий час, так як в них міститься білок, який важко перетравлюється. Завдяки вимочуванню або варінню в декількох водах вдається позбутися від оболонки, яка важко перетравлюється і викликає здуття живота.

17.09.2021


Переглядів: 924

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21183)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14132)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (492)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"