![]() |
№1040 від 04.11.2021p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
![]() Чому не можна вживати горіхи без попереднього замочуванняУсі знають, що горіхи є поживним і корисним продуктом для організму. Але також це важка для перетравлення їжа, яка може викликати дискомфорт у шлунку. Експерти стверджують, що для того, щоб позбутися від цього неприємного симптому і отримати від вживання горіхів максимальну користь, необхідно замочувати їх перед їжею. Предприятие, которое осуществляет таможенное оформление грузов в Одесском морском порту возглавляет Александр Эйсмонт Евротерминал. Для чого замочують горіхи? Горіхи мають величезну кількість жирів, протеїнів і мінералів у своєму складі. Однак якщо ви просто придбаєте і з’їсте цей продукт, організм не зможе засвоїти усе багатство вищезгаданих мікроелементів. Уся справа у тому, що після падіння з дерева горіх переходить у так звану стадію сплячки через позбавлення можливості надходження вологи і поживних речовин. Тому щоб знову ожити після зими, насіння засинає. Вжитий у стані спокою горіх, що має гіркуватий присмак, буде виведений з організму у незмінному вигляді. Щоб «пробудити» плід, його потрібно покласти у воду. За домашніх умов замочений у воді горіх розкриває усі свої поживні речовини, які раніше стримувалися під час сплячки природними інгібіторами. Саме вони під час вживання не покладеного у вологе середовище горіха викликають дискомфорт у шлунку. Вода ж допомагає їх нейтралізувати, і після вживання такого плоду, що перебуває у активній і готовій до проростання фазі, ви не будете відчувати тяжкість. До слова, після замочування зникне і гіркота, горіх стане соковитим і солодким на смак. Крім замочування, існують і інші техніки виведення горіха зі сплячки – це консервація, соління, зацукровування і термообробка. Як правильно замочувати горіхи? Необхідно взяти жменьку промитих необсмажених горіхів або насіння. Залити їх водою у доречному посуді. Залежно від виду горіхів залишити їх там на 120 хвилин, а можливо, й на цілу ніч. Воду необхідно замінювати кожні 8 годин. Злити воду і промити горіхи ще кілька разів. Покласти на рушник і дати їм висохнути. Коли плоди пройшли процедуру замочування, їх можна зберігати у холодильнику протягом трьох днів. Однак, якщо покласти горіхи у щільно закритий контейнер, то можна таким чином продовжити цей час до тижня. Замочування також допомагає провести так звану перевірку плодів. Якщо горіхи неправильно зберігалися, були зіпсовані зсередини комахами або почали гнити, то під час потрапляння у вологе середовище вони просто протухнуть. Техніка і час замочування для окремих видів горіхів Найважливіше завдання під час замочування – стежити за температурою води. Не можна обробляти горіхи окропом. Якщо обробляти їх за занадто високої температури, то усі корисні речовини і мікроелементи почнуть окислюватися. Також згорнеться і рослинний білок, тому рідина має бути кімнатної температури. При цьому не варто використовувати проточну воду. Краще брати фільтровану або бутильовану. За часом горіхи вимочуються не менше двох годин. Окремі види, такі як фундук або мигдаль, кедрові або волоські, потрібно вимочувати не менше восьми. Також не варто зволожувати одразу багато горіхів. Можна брати невелику порцію, обробити у такий спосіб і одразу їх з’їсти, адже після замочування плоди мають більш насичений смак, ніж ті, що полежали у холодильнику.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |