Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1084 від 08.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як відрізнити якісний мед від підробки – робочі домашні способи покажуть справжню картину

Як відрізнити якісний мед від підробки – робочі домашні способи покажуть справжню картину

Сьогодні на ринку, на жаль, чимало підробок меду. З’являються вони тому, що такий товар більш вигідний, крім того, за допомогою різних добавок продовжується життя меду і поліпшується його товарний вигляд. Щоб точно знати, чи їсте ви якісний мед, дізнайтеся про ознаки натуральності і домашні способи перевірки.

Зазвичай, багато людей прагнуть купити рідкий мед, і саме тут починаються перші проблеми. Зберегти мед рідким, в «товарному вигляді», тривалий час дуже складно. Його доведеться або нагріти, через що втрачається велика частина корисних речовин, або використовувати будь-які добавки. Рідким мед зберігається в середньому 2 місяці, а потім – густіє і навіть зацукровується.

До речі, зацукровування – натуральний процес, який не можна підробити цукровим сиропом. Якщо мед зацукрувався, то це гарантія того, що він натуральний. Також, якщо на поверхні, в місцях зіткнення меду з банкою, є дрібні воскові вкраплення, то це також говорить про якість і натуральність продукту.

Розшарований же мед, навпаки, говорить про низьку якість. Це означає, що мед, швидше за все, зібрали занадто рано, коли він був ще незрілий – мед не був запечатаний бджолами в сотах. У такого меду високий відсоток вологи і недостатня в’язкість, а також інша, більш низька кількість корисних речовин. Якщо відбувся поділ меду на рідку частину, яка вже ніколи не зацукрується, і тверду. Про якість такого меду і говорити не доводиться.

Спробуйте мед – натуральний продукт викличе легке печіння в горлі. Якщо ви відчуваєте присмак паленої карамелі, то цей мед вже нагрівали. Якісний, зрілий мед, якщо його зачерпнути ложкою, буде стікати назад в посуд рівною, нерозривною цівкою, утворюючи гірку. Саме такий мед довго простоїть, не псуючись. Якщо ви хочете, щоб мед залишався якомога довше рідким, то зберігайте його в більш теплому приміщенні.

Додавши ложку натурального меду в чай, ви помітите, що колір напою змінився в бік більш темного. Це також говорить про натуральність продукту. Підробка видасть себе тим, що чай абсолютно не змінить свого кольору – нібито додали цукровий сироп.

Визначити якісний мед можна ще й за вагою. Окремо поставте на вимкнені ваги порожню банку, включіть ваги, а потім, замість порожньої банки, поставте банку з медом. Літр натурального меду важить 1,4-1,5 кг. Менша вага говорить або про неякісний товар, або про підробку.

Оцінити, чи натуральний мед ви купили, можна за допомогою ложки і запальнички. Наберіть половину ложки меду і нагрійте запальничкою. Протягом короткого часу натуральний мед закипить, з’являться бульбашки і легкий медовий аромат. Підробка ж потемніє і почне пахнути паленим цукром.

Капніть трохи меду на серветку або аркуш паперу і залиште на 10 хвилин. Натуральний мед не залишає «мокрої» плями від зайвої вологи. Він в’язкий, його консистенція однорідна. Якщо ж через 10 хвилин навколо краплі утворилася «мокра» пляма, це свідчить про те, що мед низької якості, незрілий, з високою кількістю вологи. Такий мед довго не простоїть – незабаром він заграє і зіпсується.

Як перевірити, чи є в меді добавки: крохмаль, борошно, патока, порошкова крейда? Одним із способів є перевірка йодом. Капніть краплю йоду в мед. Якщо він змінить колір на блакитний або синій, то в продукті є крохмаль, доданий для густоти.

Щоб дізнатися, чи додали в мед крейду, скористайтеся наступним способом. У пів склянки води гарненько розмішайте 1 ст.л. меду і капніть оцтову есенцію. Якщо з’явилося характерне шипіння і бульбашки, значить, в мед була додана крейда.

Щоб дізнатися, чи додали в мед патоку, використовуйте нашатирний спирт. 2 ст.л. води змішайте з 1 ст. л. меду, сюди ж додайте пару крапель нашатирного спирту. Якщо колір змінився в бік бурого, а також випав осад, то це означає, що виробник для здешевлення додав в мед патоку – їжу для бджіл.

08.09.2022


Переглядів: 436

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21210)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17346)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14575)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14335)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14148)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14022)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13994)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13988)
• Живи до ста! [965] (13968)
• Бюджет і ми… [965] (13906)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13898)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13772)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13680)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13675)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13232)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13208)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (225)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (49)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (49)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (48)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (48)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (48)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (48)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (47)
• П’яний водій збив пішохода (34)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (33)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (32)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (32)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (31)
• Постачали наркотики до колонії (31)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (30)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"