Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1102 від 26.01.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"



  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2023p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Квітень 2023p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс здоров'я

Рейтинг напоїв за ступенем похмілля на наступний день

Рейтинг напоїв за ступенем похмілля на наступний день

1 місце (найсильніше похмілля) – коктейлі з газованою водою

«Ром-кола», «горілка – кола», всілякі варіанти сиропів з шампанським, відкривають двері в огидну країну похмілля, набагато швидше за всіх інших. Так як напої такого роду самі по собі досить солодкі, то випивають їх багато. Діоксид вуглецю («бульбашки»), завдяки якому напій стає газованим, додають гарантії наявності похмілля на ранок.

2 місце – солодкі коктейлі

При інших рівних, при вживанні напоїв на кшталт «Піна Колади» і «Мартіні з вишневим соком» теж будьте готові з ранку просити розсолу. Причина прихована в їх смаку. Алкоголь ви часто не відчуваєте і можете випити досить багато таких напоїв. Особливо небезпечні подібні «експерименти» в нічних клубах.

3 місце – шампанське, ігристі вина

Причиною цьому – все ті ж «бульбашки», через які спирт швидше потрапляє в кровотік. Однак напій в чистому вигляді менш небезпечний, ніж всі варіанти коктейлів на його основі.

4 місце – бурбон

Дослідник Дамаріс Рохсеноу з Університету Брауна і його колеги встановили, що в бурбоні в 37 разів більше шкідливих сполук, ніж у горілці. Серед них такі небезпечні речі, як ацетон, ацетальдегід, дубильні речовини та фурфурол.

5 місце – бренді

Експерти Національного центру Лондона, які спеціалізуються на неврології та нейрохірургії, за підсумками досліджень зробили висновок про збільшення шкідливих речовин зі збільшенням терміну витримки напою. А невитриманий бренді нерідко виявляється просто неякісним – в особливій групі ризику ті напої, які продаються в неспеціалізованих торгових точках.

6 місце – віскі

Віскі складається не тільки зі спирту і води, але і містить безліч всіляких добавок, олій. Ці «інгредієнти» дають навантаження на печінку, а також роблять похмілля більш важким. До слова, у токсикологів віскі вважається алкоголем того ж класу, що і неякісний самогон.

7 місце – абсент, самбука

Ще одні «рекордсмени» за рівнем шкідливих сполук. Однак у них є невелика своєрідна перевага перед віскі. У якийсь момент вечора ці напої банально набридають – самбука починає здаватися нудотно, а від абсенту у присутніх починає дерти в горлі. Всьому виною реакція сполук, які є в складі абсенту і самбуки, на нагрів. Адже обидва ці напої найчастіше підпалюють перед вживанням. І так – у якусь мить і це «шоу» стає нецікавим.

8 місце – ром

Найбільш «безпечним» видом рому є світлий. Далі – золотистий, і вже на останньому місці – темний. Вся справа в кількості шкідливих добавок. Однак складність складу ніяк не впливає на частоту підробок: підробляють всі види.

9 місце – джин

В цьому напої, так само як і будь-якому іншому, потрібно дивитися на склад настільки ж уважно, як і на термін придатності кефіру. Одна найменша помилка може обернутися огидними наслідками. Варіацій рецепта існує безліч, проте потрібно звернути увагу на вид спирту, який використовується в напої: чим вище якість – тим краще (в ідеалі – ступеня «альфа», в крайньому разі – «люкс»). Крім того, в ньому повинні бути «екстракти натуральних» (далі залежить від фантазії виробників – від ягід до частинок дерев).

Останнє місце – горілка

Знову ж таки, ми говоримо про горілку високої якості, склад якої зводиться практично до двох складових – спирту високої якості і води. Все інше, на жаль, горілкою можна назвати насилу. «Отрута» – ось, мабуть, найкраще найменування продукту з довгим складом і безліччю хімічних сполук в неї.

26.01.2023


Переглядів: 427

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1111 від 23.03.2023p.
¤ 
Березовий сік – еліксир здоров’я

Березовий сік – еліксир здоров’я

Березовий сік містить у своєму складі цукор, вітаміни, мікроелементи і володіє цілющими властивостями. Дія березового соку значною мірою збігається з дією березових бруньок. Він стимулює кислототворну функцію шлунка, корисний у разі захворювань травного тракту....

¤ 
На Рівненщині поліцейські вилучили боєприпаси і наркотики

На Рівненщині поліцейські вилучили боєприпаси і наркотики

Близько 14:30 18 березня оперуповноважений ВП № 1 (смт Млинів) Дубенського РВП на зупинці громадського транспорту поблизу села Княгинине побачив 44-річну жительку села Добрятин, яка неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців. Під час спілкування жінка поводила себе підозріло та була знервована. Потому, коли вона намагалася дістати із кишені цигарки, випав предмет, ззовні схожий на гранату....

¤ 
Виплати військовим:

Виплати військовим:

Сергій Подолін прокоментував питання щомісячного забезпечення воїнів

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час засідання президії облради прокоментував питання щомісячного забезпечення воїнів....

¤ 
У Рівному відкрили центр підтримки підприємців Дія.Бізнес

У Рівному відкрили центр підтримки підприємців Дія.Бізнес

Відтепер тут доступні різні сервіси. Так, підприємці області зможуть отримати безоплатні консультації з юридичних питань, маркетингу, HR, а також відвідувати події та навчання. Тут також допомагатимуть і з пошуком інвесторів та тестуванням продукту на pop-up локації перед виходом на ринок. Загалом таких центрів налічується вже 13, тим часом рівненський став першим в Україні, який запрацював із часу повномасштабного вторгнення....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (18125)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (15427)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12913)
• Допомога під час карантину [967] (12812)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (12689)
• Живи до ста! [965] (12394)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (12334)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (12318)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (12313)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (12291)
• Бюджет і ми… [965] (12207)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (12176)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (12145)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (12121)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (12088)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (11919)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (11622)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (11599)

ТОП-15 свіжого номера:

• Експорт – імпорт. Куди рухаємось… (727)
• Крем-суп із сочевиці (104)
• Навіщо треба напувати троянди горілкою, (103)
• Кухонна хитрість перед смаженням цибулі, щоб овоч став золотистим і не підгорів (103)
• Черемша – найліпший очисник крові (102)
• Виплати військовим: (101)
• Березовий сік – еліксир здоров’я (99)
• У Рівному відкрили центр підтримки підприємців Дія.Бізнес (98)
• Лікарі розповіли, якої їжі краще уникати при прийманні антибіотиків (98)
• Весняна сила бруньки (97)
• Як за допомогою настою з родзинок виростити міцну розсаду? (97)
• Налийте пиво в сковорідку і подивіться, що станеться через кілька хвилин (95)
• На Рівненщині поліцейські вилучили боєприпаси і наркотики (94)
• Для чого досвідчені господині додають крохмаль в фарш, готуючи котлети? (93)
• 19-річний парубок обікрав школу (85)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс