Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1127 від 13.07.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як зробити прозорий лід самостійно в домашніх умовах?

Як зробити прозорий лід самостійно в домашніх умовах?

Питання «Як зробити лід в домашніх умовах?» у багатьох викликає усмішку. Адже що може бути простіше, ніж набрати воду у формочки і засунути в морозилку? Тільки що робити, якщо у вас немає під рукою форми для кубиків льоду або вона тріснула? Та й лід у ресторанах та на фото чомусь прозорий, а вдома виходить білий та каламутний.

Як зробити прозорий лід?

Чому звичайний лід має неоднорідну структуру та білі кристали у центрі? Відповідь проста: через склад води, з якої ми його готуємо. Всім відомо, що вода буває жорсткою та м’якою, розчинити в ній можна різні речовини. Саме солі, гази та інші домішки у процесі заморожування води утворюють великі білі кристали у шматочках льоду та змінюють його колір.

Тільки негазована очищена вода з мінімальною жорсткістю при заморожуванні може утворити прозорі крижинки. Якщо приготувати лід правильно, він не матиме ні смаку, ні запаху, а танутиме повільніше приблизно на 40-50 %.

Як його приготувати:

Візьміть очищену воду для дитячого харчування з розрахунку, що на кожного гостя потрібно 500-600 г готового льоду.

Налийте воду в емальовану або нержавіючу каструлю, доведіть до кипіння, кип’ятіть 2 хвилини, вимкніть газ, накрийте кришкою і дайте охолонути.

Знову повторіть кип’ятіння, охолодіть під кришкою до кімнатної температури. Таким чином ви позбавитеся газів розчинених у воді.

Розлийте підготовлену воду у форми і накрийте їх харчовою плівкою і відправте до морозильної камери до повного застигання.

Декілька важливих деталей:

Морозильна камера повинна бути чистою, щоб уникнути попадання в кригу бактерій та вбирання неприємних запахів. Не зберігайте лід у контейнері для риби та м’яса.

Щоб уникнути утворення бульбашок, наливайте воду в три етапи – спочатку на дно, потім до середини, і лише потім до краю форми, даючи кожному шару повністю застигнути. Також для цієї мети можна застосувати метод повільного заморожування (температура –1 за Цельсієм протягом доби).

Заморожувати можна і гарячу воду (не накриваючи плівкою), враховуючи якість матеріалу форми та потужність морозильної камери.

13.07.2023


Переглядів: 240

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1168 від 02.05.2024p.
¤ 
Прості звички для нормалізації рівня холестерину

Прості звички для нормалізації рівня холестерину

Про шкоду холестерину чули всі – він може стати причиною атеросклерозу та ниркової недостатності, підвищує ризики інсульту та інфаркту....

¤ 
Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом

Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом

Автопригода сталася близько 16 години 28 квітня між селами Яблунне та Велике Поле Рівненського району....

¤ 
Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст

Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст

Рівненська область стала партнером Союзу балтійських міст (UBC). Рішення прийняли під час останнього засідання об’єднання у Ризі. Про це повідомив голова Рівненської ОВА Олександр Коваль....

¤ 
В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА»

В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА»

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулося офіційне відкриття оновленого Молодіжного простору «НОТА», який діє в рамках програми «Молодь як провідник української національної ідентичності» – «Мріємо та діємо». Вона спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні та реалізується за підтримки іноземних партнерів IREX та USAID....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21295)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17418)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14633)
• Допомога під час карантину [967] (14551)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14383)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14204)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14082)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14050)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14049)
• Живи до ста! [965] (14020)
• Бюджет і ми… [965] (13959)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13951)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13832)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13736)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13732)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13668)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13286)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13261)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (88)
• Бамбл-тірамісу (46)
• Чому краще випікати паски в паперових формах, а не в металевих? (45)
• Прості звички для нормалізації рівня холестерину (41)
• Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом (39)
• Фольга чи рукав: у чому запікати продукти, щоб було корисніше? (38)
• В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА» (37)
• Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"