Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1134 від 31.08.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Чи є користь від консервації на зиму:

Чи є користь від консервації на зиму:

чесну відповідь дали дієтологи

Ікра заморська

Кабачкова або баклажанна ікра – чудовий спосіб насититися без зайвих калорій. Велика кількість клітковини створює відчуття ситості, надовго заповнюючи шлунок. До того ж, завдяки великій кількості харчових волокон ікра знижує рівень шкідливого холестерину в крові.

А ось вітамінів у таких закусках небагато. Перед тим як відправити овочі в банку, їх відварюють або обсмажують, а потім протирають до пюре. Зрозуміло, такий далеко не щадний спосіб обробки руйнує більшу частину вітамінів. Однак дещо таки зберігається. Наприклад, корисному для нервової системи магнію, необхідному для гарного кольору обличчя залізу і важливому для красивої шкіри цинку обсмажування та відварювання ніщо!

Порада. Попри те, що і кабачкову, і баклажанну ікру можна їсти тим, хто худне, у ваших силах ще більше скоротити кількість калорій. Просто вибирайте ікру, зроблену з відварених, а не обсмажених овочів. Впізнати її можна за світлішим відтінком в порівнянні зі смаженою закускою.

Обережно! Велика кількість клітковини робить баклажанну ікру досить важкою їжею і може спричинити здуття живота та інші проблеми із травленням. Кабачкова ікра в цьому відношенні безпечніша, але і вона здатна стати причиною конфузу. У кабачках містяться речовини, що посилюють перистальтику кишечника, тому в деяких людей вона викликає діарею. Натомість тим, хто схильний до запору, кращої страви не знайти!

Круті перці

Лечо допоможе забезпечити організм бета-каротином, якого чимало у болгарському перці, томатах та морквині. А рослинна олія, в якій консервують овочі, наситить організм вітаміном Е – головним союзником у боротьбі з раннім старінням.

Порада. Лечо – прекрасний гарнір до м’яса, сосисок та ковбасок. У компанії з цією закускою жирні страви перетравлюються легше!

Обережно! Не купуйте банки, в яких шкірка перцю відокремилася від м’якоті. Це свідчить про невисоку якість сировини.

Сто одежок

Квашена капуста – вітамінна зимова закуска. За кількістю вітаміну С капуста перевершує навіть лимони! Причому при квашенні аскорбінка повністю зберігається, тоді як у свіжій капусті вміст вітамінів знижується з кожним днем зберігання.

Порада. Капустяний розсіл – чудовий профілактичний засіб при гастритах зі зниженою кислотністю та гарний помічник для тих, хто хоче розлучитися із зайвими кілограмами. Річ у тім, що капустяний розсіл містить речовини, які перешкоджають перетворенню цукру та інших вуглеводів на жир.

Обережно! Сердечникам і гіпертонікам краще не зловживати квашеною капустою, як і іншими консервами. Річ у тім, що в цих закусках міститься надто багато солі, яку лікарі радять обмежувати.

Як огірок

Солоні огірки та мариновані помідори – мабуть, найчастіші гості на наших столах. Як і баклажанова ікра, огірочки не можуть похвалитися великою кількістю вітамінів. Натомість це чудовий засіб для підвищення апетиту та покращення травлення.

У консервованих помідорах вітамінів багато. Під кришкою банки знайдуться бета-каротин, вітаміни групи В та аскорбінка. Але найцінніша в помідорах – речовина під назвою лікопен. Цей сильний антиоксидант бореться із передчасним старінням, сприяє профілактиці вікових захворювань. Причому в деяких консервах лікопена навіть більша, ніж у свіжих томатах. Річ у тім, що у процесі кулінарної обробки кількість цього елемента збільшується! Тому найкориснішими по праву вважаються помідори, консервовані у власному соку.

Порада. Обираючи огірки, зверніть увагу на їх розмір. Чим менше огірочок, тим більше шансів на те, що він виявиться хрустким.

Обережно! Мариновані огірки і помідори протипоказані людям, які страждають на гастрит і виразкову хворобу. Велика кількість оцту та спецій у цій закусці може призвести до загострення захворювання.

31.08.2023


Переглядів: 399

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23112)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19039)
• Допомога під час карантину [967] (16165)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15971)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15667)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15579)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15516)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15459)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15444)
• Живи до ста! [965] (15383)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15316)
• Бюджет і ми… [965] (15269)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15168)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15164)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14995)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14935)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14768)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14637)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (815)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (747)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (642)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (567)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (331)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (327)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (195)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"