Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №301 від 19.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Люди справи

“Професійна компетентність, результативність, лідерство!”

“Професійна компетентність, результативність, лідерство!”

З цим девізом начальник Рівненського регіонального відділення ФДМУ Віктор МАТВІЄНКО пройшов шлях від курсанта спецшколи МВС до полковника міліції та головного приватизатора області [лицензионный]

“Здобутки моїх попередників я можу тільки переоцінити”

- Вікторе Андрійовичу, міліція не шкодує, що два роки тому втратила 43-річного полковника, унікальні спеціальні знання і багаторічний фаховий досвід якого ще десяток років могли приносити користь у боротьбі з кримінальним світом.

- Напевне, шкодує, інакше я б не отримав у січні цього року пропозицію продовжити службу в МВС. Але в мене вже інші плани: після чудової кар’єри в міліції прагну досягти не меншого успіху і в цивільному житті. Видатний німецький письменник Теодор Драйзер неодноразово казав друзям: “Своїй, нехай маленькій, справі я віддаю перевагу перед усіма біржами світу”. На новому поприщі я хочу дати шанс кожному рівнянину (і не тільки) відкрити свою маленьку справу, щоб разом будувати велику Україну.

- Нинішній міністр економіки Анатолій Кінах сказав, що після того, як став прем’єром, він заборонив своїм підлеглим критично оцінювати здобутки своїх попередників…

- Здобутки моїх попередників я можу тільки переоцінити. Тому, що коли поїду у ВАТ “Смига”, то там, де за юридичною адресою має бути кузня, бачу приватизований гуртожиток, який я не можу дооцінювати, бо це вже не державна власність. Сьогодні я виїжджаю на підтвердження права власності на будь-яке підприємство, де відбувся процес приватизації, і майже є скрізь об’єкти, що не повходили до статутних фондів і невідомо яким чином використовуються. Таких об’єктів уже назбиралося близько 80. Члени комісії, яку я створив у регіональному відділенні, кажуть, що лише за останні шість місяців вони більше побували і побачили на підприємствах, ніж за всі попередні 15 років, коли не покидали своїх кабінетів. То можна припускати, наскільки “пильним” було “державне око” за приватизаційними процесами та їх наслідками.

Сьогодні, кардинально змінивши підходи до роботи, ми вийшли на якісно нові показники. Рівненське регіональне відділення Фонду держмайна стало одним із кращих у Західному регіоні України. Ми зайняли перше місце по надходженню коштів від приватизації до державного бюджету, по реформуванню об’єктів державної власності у приватну. Хоча я завжди дотримувався принципу: “Має бути якість, а не кількість”, але наразі маємо і якість, і кількість. Ми досягли вищих економічних показників, ніж Львівське відділення, в якому трудиться майже в чотири рази більше працівників, ніж налічує наш колектив.

- Виходить, що віддача працівника Рівненського регіонального відділення в кілька разів перевищує віддачу львівського ФДМівця…

- Саме так. Коли до Рівного приїжджала голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, вона також на це звернула увагу. Тим більше, що пані Семенюк чудово володіє даними відомчого моніторингу, які їй кожного понеділка доповідають на нараді, та і я з нею практично через день спілкуюся по телефону...

“Ми впевнені у вірності шляхів поліпшення нашої роботи”

- Вікторе Андрійовичу, чи не вичерпалися резерви приватизації на Рівненщині?

- Нам ще є над чим працювати. Доведений відділенню план - два мільйони 500 тисяч гривень - ми майже виконали у першому півріччі: на 1 липня до бюджету перераховано два мільйони 359 тисяч. Сподіваюся, що до кінця року поповнимо державну скарбницю ще на два-три мільйони. Це без врахування коштів від продажу державного пакета акцій ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод”: зараз проводиться рецензування експертної оцінки його вартості.

Що стосується дрібних об’єктів державної власності, які під час приватизації основних об’єктів не ввійшли до статутних фондів, їх ще можна виявити багато. З цією метою члени спеціальної комісії спільно з балансоутримувачем та представниками правоохоронних органів виїжджають на місце знаходження таких об’єктів для їх вивчення.

Наприклад, ВАТ “Рівненський авторемонтний завод”, що на вулиці Чернишова, 7. На цьому привабливому для інвесторів об’єкті виявлено вісім серйозних будівель. Тож регіональне відділення звернулося до Міністерства промислової політики з проханням дати свої пропозиції щодо подальшого використання цих споруд. Я впевнений, що відповідь Мінпромполітики буде позитивною. Адже Закон України “Про використання об’єктів державної та комунальної власності” в подібних випадках вимагає здати об’єкт в оренду або провести передприватизаційну підготовку і виставити його на аукціонний продаж.

Ми впевнені у вірності шляхів поліпшення нашої роботи. Їх ефективність підтверджується низкою показників, досягнутих відділенням. Зокрема, якщо в минулому році бюджет отримав від продажу державного пакета акцій у статутних фондах підприємств Рівненщини аж… 47 тисяч гривень, то на 1 липня 2007 року в державну скарбницю перераховано півтора мільйона гривень.

- Чи є у Фонду держмайна важелі впливу на власників приватизованих підприємств у разі їх неефективного використання?

- Звичайно, є. Так, у селі Мільча Дубенського району, багатому покладами крейди, новий власник підприємства не зміг налагодити крейдяне виробництво, через що Фонд розірвав у судовому порядку договір купівлі-продажу. Це підприємство буде виставлено на аукціон повторно і за його реальною вартістю, яка, звісно, за п’ять років значно зросла.

- Доля яких підприємств Рівненщини викликає у Вас найбільше задоволення від проведеної відділенням роботи?

- ВАТ “Сарненський завод мостових технологічних конструкцій”. Донедавна підприємство було “лежачим”, а сьогодні, завдяки зусиллям голови правління товариства Михайла Сулятицького та всіх заводчан, його не впізнати - сучасне, активно діюче виробництво. Тут, як нещодавно розповідав “Рівне-Ракурс”, європейського рівня і маркетинг, і технології.

“Я ніколи не служив, завжди намагався працювати”

- Соціальна спрямованість діяльності Фонду держмайна здобула визнання і вдячність багатьох рівнян, яким працівники регіонального відділення активно посприяли у вирішенні їх проблем. Здається, що Ви принесли на нову роботу й невичерпну енергію, з якою чверть віку боролися за утвердження законності, працюючи в МВС…

- Почну з того, що за ініціативою регіонального відділення ФДМ на Рівненщині цього року було вперше разом з обласною радою інвентаризовано об’єкти комунальної власності. Ми звернулися до облдержадміністрації з пропозицією передати в комунальну власність відомчі житлові будинки і гуртожитки. Адже підприємства вже давно приватизовані, а долею їх мешканців, як і утриманням самих будівель, опікуватися нікому. Рівненщина першою в Україні почала предметно вирішувати соціальну проблему, яка назрівала роками. Фонд нашою роботою задоволений, а його голова Валентина Семенюк сказала з цього приводу: “Ви - молодці, все йдете вперед, з вас треба брати приклад!”

Якщо раніше, коли я тільки прийшов на посаду заступника начальника регіонального відділення, до нас постійно ходили мешканці гуртожитків, що на Відінській, 10, Відінській, 42, Студентській, 3, Київській, 20, Київській, 92, то зараз вони практично в нас не бувають - адже є порозуміння і взаємодія з цими людьми. Наші працівники надають їм безкоштовні юридичні консультації, підказують, як захистити свої права в судовому порядку.

- На мій погляд, Вікторе Андрійовичу, гостре реагування на несправедливість, постійна готовність прийти на допомогу тим, хто її потребує, - найкраща риса справжніх офіцерів міліції, яких, на жаль, через відомі причини в МВС з кожним роком стає все менше…

- Я ніколи не служив, завжди намагався працювати. І сьогодні результати моєї роботи, як і здобутки всього колективу регіонального відділення, помітні неозброєним оком. Навіть голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, відвідавши Рівне, зазначила, що до того, як я став її підлеглим, вона не знала, що полковники міліції вміють щось робити. “Професійна компетентність, результативність, лідерство!” Цьому мене навчила служба в міліції. Це - девіз мого життя.

19.07.2007Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 932

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17215)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14469)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13864)
• Живи до ста! [965] (13858)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13568)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13120)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (960)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"