Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1155 від 01.02.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками»: спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками»: спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

Кремю, макарон, сабле, фінансьє, бриош… Кондитер Світлана Панасюк удосконалюється у приготуванні знаменитих десертів щодня, незважаючи на те, що за її плечима навчання у всесвітньовідомих кондитерів та буланжері, численні стажування, майже 10 років практики та творчості.

Однак, кожен новий день нам дарує свіжі відкриття та новий погляд на, начебто вже, відпрацьовані речі. І ми робимо їх ще цікавішими та смачнішими. Якщо чесно, моя співрозмовниця мені давно видається фантазійним кондитером-енерджайзером, у якого ніколи не сідають батарейки. Кулінарні тренди змінюють один одного, а Світлана продовжує свою смачну історію. І це її реальність.

– Світлано, Ви в своїй роботі задоволені усім?

– Я на своєму місці, інакше й не може бути. Часом я працюю по двадцять годин – і весь цей час минає на одному подиху, і я хочу заснути, щоб на ранок прокинутися і все повторити знову. Адже працюю з їжею, яку потім замовники ставлять на стіл для найулюбленіших людей – рідних, близьких, сім’ї та друзів. Не можна готувати з поганим настроєм чи думками – ні тісто не підніметься, ні білки не зб’ються. Та й взагалі – навіщо? Це світ солодкого мистецтва, він апріорі робить усіх добрішими!

– Ви професійний кондитер. Це основна професія? Скільки часу знадобилося стати справжнім профі?

– Зараз я впевнено можу сказати: це моя основна професія, але справжнім профі я себе ніколи не назву. Світ кондитерського мистецтва – він безмежний, і вчитися можна і потрібно все життя. Не можна зібрати всі книжки світу і готувати лише з них. Не можна робити торти на замовлення, просто повторюючи рецепти і не розуміючи бази. Потрібно вчитися із самих азів. Це техніка, хімія, історія, базові знання всіх кондитерських основ і багато щоденних тренувань. Одна справа теорія, зовсім інша – практика.

– Чи цікаво подивитися на себе на початку шляху з висоти сьогоднішнього професійного зростання?

– Я дуже люблю озиратися назад. Дуже. Перебирати, смакувати свій шлях і часом навіть майорить думка: «Я реально це все зробила і сама пройшла?». Дійсно пишаюся собою, кожною пройденою сходинкою і своєю завзятістю, своєю роботою, що я проробила над створенням мене сьогоднішньої.

– Як Ви надихаєтеся?

– Своєю дитиною, своєю сім’єю, своїми маленькими учнями кондитерської школи, подорожами та людьми навколо себе, світом, який мене оточує!

– Які поради Ви можете дати початківцям?

– Коли я проводжу заняття у своїй школі, то кажу діткам: «Нічого не бійтеся і завжди йдіть вперед, залишаючись чесними стосовно себе та інших. Ніколи не шкодуйте себе і завжди працюйте на межі можливостей. Тільки справжньою працею ви заробите досвід та відточите майстерність».

– Світлано, яка Ваша філософія у роботі?

– Я сформувала свою філософію, яка характеризується максимальною натуральністю продукту: інгредієнтів, кольору та смаку. Мій стиль – це чесність перед замовником. Часом я працюю практично цілодобово, але весь час минає на одному диханні. Я засинаю з думками, що незабаром почнеться новий день, і я знову займуся улюбленою справою.

01.02.2024Спілкувалася Тетяна Хвиль


Переглядів: 451

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1199 від 18.12.2024p.
¤ 
Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Пропустивши два швидких м’ячі і ще в першому таймі залишившись у чисельній меншості, «Верес» поступився «Карпатам» у Львові і перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію. Ця поразка стала найбільшою за часів відродженого народного клубу і третьою найбільшою для «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України....

¤ 
Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Двічі милити голову шампунем – необхідність чи маркетинговий хід? Як насправді правильно мити голову, розповідають експерти....

¤ 
Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Перед тим як у молодому віці почати ін’єкції ботоксу, варто врахувати всі плюси та мінуси і порадитися з лікарем. Бо є нюанси....

¤ 
Проблеми з пам’яттю:

Проблеми з пам’яттю:

втома, перевантаження чи щось серйозніше?

На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут ми починаємо замислюватися: це просто накопичилася втома і потрібно з’їздити у відпустку, попити вітамінки, чи справа в чомусь суттєвішому? А раптом провали у пам’яті – ознака захворювання? Давайте проаналізуємо, чому пам’ять може нас підводити і що з цим робити....

¤ 
На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

Інцидент стався 7 грудня близько 20:40 на залізничній станції Верба, що на Дубенщині....

¤ 
У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

Можна сміливо говорити про те, що з 1 грудня у Рівному почала працювати нова модель громадського транспорту. Так, на вулиці міста виїхали нові автобуси, які курсують за маршрутом 47А. А загалом для зменшення заторів у місті значно зменшилася кількість маршруток малої місткості....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22487)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18437)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15469)
• Допомога під час карантину [967] (15441)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15183)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15050)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14987)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14937)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14910)
• Живи до ста! [965] (14852)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14811)
• Бюджет і ми… [965] (14789)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14665)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14635)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14516)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14456)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14107)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14074)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту (389)
• Різниця між пральним порошком і капсулами (65)
• Енергетична безпека: на Рівненщині розвиваються альтернативні джерела енергії (64)
• Проблеми з пам’яттю: (61)
• Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові (61)
• На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки (59)
• Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики? (59)
• Як позбутися неприємного запаху цибулі на руках після готування? (58)
• Чи можна нагрівати мед? (58)
• Сушарки проти паперових рушників: що безпечніше для здоров’я? (58)
• Анастасія Либак провела розминку з учнями Жобринського ліцею (57)
• Фундучна картопля (56)
• Рецепт домашніх патчів (56)
• Cкільки потрібно мити волосся шампунем? (56)
• Чи нешкідливо вмиватися мінеральною водою? (54)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"