Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1172 від 30.05.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Окріп вбиває смак:

Окріп вбиває смак:

як правильно заварювати каву?

Якщо ви фанат кави, то знаєте, як важливо підібрати правильний сорт і ступінь обсмаження зерен, щоб отримати той самий оксамитовий смак і неповторний аромат, за який весь світ полюбив цей напій. Однак, одна помилка, якої, на жаль, припускаються багато хто, здатна «вбити» справжній смак навіть добірних сортів заварної кави, не кажучи вже про дешеву розчинну. Вся справа в неправильному заварюванні кави.

Багато хто з нас уже не може уявити собі жодного дня без чашки цього чорного напою, що бадьорить, прискіпливо обирає досвідченим шляхом «той самий» смак і аромат, який йому найбільше пасує, і дуже засмучуються, коли найприємніша на перший вдих кава після заварювання починає гірчити й не дає очікуваного оксамитового післясмаку. Хтось грішить на виробників, хтось – на виверти маркетологів, які змусили їх укотре піддатися на «смачні» описи на пакуванні, але багато хто й не здогадується, що сам псує свій напій, порушуючи найпростішу технологію його приготування.

Як не треба заварювати каву?

Найпоширеніша помилка, якої більшість припускається під час заварювання кави – чи то подрібненої зернової, чи то розчинної, чи то сублімованої – це використання окропу. Річ у тім, що вода, доведена до температури 100 градусів за Цельсієм, провокує виділення специфічних смакових сполук із кавових зерен. У результаті чого напій набуває неприємного, терпкого присмаку. У випадку з розчинною кавою окріп також посилює смак і запах штучних компонентів – ароматизаторів і підсолоджувачів.

Як показали дослідження, при підвищенні температури вище 96 градусів ефірні олії, що містяться в кавових зернах, просто руйнуються, тому смак кави стає «блідим» і менш насиченим. По суті, з напою при додаванні окропу зникає все те, заради чого ми його і заварюємо. Найактивніше ефірні олії виділяються за температури 92-96 градусів.

Одночасно з цим при заварюванні окропом із зерен активніше виділяються тонізуючі речовини, тому кава стає міцнішою.

А як правильно заварювати каву?

Утім, навіть якщо ви любитель міцної, гіркої кави, не обов’язково заливати її окропом, щоб домогтися такого ефекту – температури в 95 градусів за Цельсієм буде достатньо. Людям, які віддають перевагу більш тонкому смаку, слід використовувати воду не вище 89 градусів Цельсія.

Найпростіший спосіб перевірити температуру води для заварювання кави – почекати 30-60 секунд після того, як вона закипить. За цей час вода охолоне приблизно до 95 градусів Цельсія. Звісно, якщо у вас є термометр, можна користуватися ним для точного вимірювання температури.

Також фахівці рекомендують заварювати каву під кришкою – це дасть змогу їй зберегти температуру та набути повноти смаку й аромату.

Не рекомендують доводити воду до кипіння і під час заварювання зернової кави в кавнику на плиті. Варити краще на повільному вогні, причому що повільніше відбувається нагрівання, то краще екстрагуються ефірні олії та ферменти з мелених зерен. Якщо ж ви любите каву з характерною пінкою, чекати кипіння також не варто: слід почекати, коли пінка почне підійматися, та зняти кавник з вогню, щойно процес стане активнішим.

30.05.2024


Переглядів: 385

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23108)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19039)
• Допомога під час карантину [967] (16162)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15969)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15666)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15578)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15511)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15458)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15444)
• Живи до ста! [965] (15379)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15315)
• Бюджет і ми… [965] (15268)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15160)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14992)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14768)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14636)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (808)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (743)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (638)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (561)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (321)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (289)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (192)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"