|
№1187 від 12.09.2024p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
![]() Правила зберігання сушених грибівУ матеріалі йтиметься про сушені гриби – як правильно їх зберігати, щоб вони не зіпсувалися і на довгий час зберегли свої смакові якості. Потрібно зазначити, що саме сушіння вважається ідеальним способом заготовити деякі види грибів. Доведено, що деякі гриби навіть посилюють свої смакові якості й аромат після сушіння. Найкращими грибами для сушіння заведено вважати білі гриби, лисички, опеньки, польські гриби, підосичники, зморшки, дубовики, шампіньйони, парасольки. Отже, як правило зберігати будь-які сушені гриби? Перше правило. Щоб гриби довго залишалися свіжими, їх необхідно зберігати тільки в сухих приміщеннях з хорошою циркуляцією повітря. Друге правило. Відразу після сушіння гриби потрібно помістити в металеві або скляні банки, які мають щільно закриватися. Для зберігання також підійдуть вологонепроникні мішечки. Третє правило. Якщо ви вирішили зберігати сушені гриби в полотняному або марлевому мішку, їх потрібно помістити в провітрюване приміщення, де немає різких запахів. Будь-який аромат гриби вбирають дуже швидко. Четверте правило. Будь-який грибник має знати, що сушені гриби вбирають не тільки сторонні запахи, але також і вологу. З цієї причини хоча б раз на місяць потрібно перевіряти грибні заготівлі й за потреби перебирати й навіть вдруге підсушувати. П’яте правило. Якщо ви хочете довго насолоджуватися смаком заготовлених сушених грибів, відразу після сушіння їх можна помістити в скляні банки, що герметично закриваються. Попередньо банки стерилізують близько 40-60 хвилин. Шосте правило. Щоб гриби не покривалися цвіллю, зі скляних банок відсмоктують кисень. Робити це можна і в домашніх умовах: зсередини на кришку капніть трохи спирту, підпаліть і закрийте банку. Спирт горить – кисень витрачається, а гриби залишаються в ідеальному вигляді багато місяців. Пам’ятайте, що будь-які сушені гриби перед приготуванням обов’язково промивають проточною водою, а потім заливають нею на кілька годин. Крім того, висушені гриби можна перемолоти в порошок, якщо ви хочете приготувати різноманітні соуси або ж додати грибного аромату в перші та другі страви. Сухий грибний порошок зберігають у щільно закритих скляних банках приблизно один рік з моменту сушіння грибів.
Коментарі (0):
|
| Лист редакторові | RSS | Передплата газети
| Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: | ||||||||||||||||||||||||||||