№1200 від 26.12.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як потрібно зберігати спеції?Кожна господиня, яка любить балувати своїх домашніх різними стравами, рано чи пізно замислюється над тим, як зберігати спеції. Приправи та спеції на відміну від більшості продуктів не можуть зіпсуватися, прокиснути, але здатні втратити свій аромат і смак, а отже, стануть марними. Спеції досить невибагливі й можуть зберігатися довгий час, але є кілька факторів, які зіпсують навіть найстійкіші екземпляри. Вологість. Спеції, що відволожилися, злипаються в грудку, і навіть можуть покритися пліснявою, причому чим менший помел, тим швидше волога до них дістанеться. Світло. Не тільки сонячне, а й електричне забирає у спецій колір та запах. Температура. Якщо ви тримаєте баночки зі своїми приправами поруч із плитою, щоб усе було під рукою, довго вони вам не прослужать. Найбільш типові помилки при зберіганні Прийшовши з магазину і відкривши черговий пакетик з улюбленою спецією, ми ставимо її в спеціальну коробочку або висувну скриньку. Якщо ви хочете якомога довше користуватися своєю покупкою, краще пересипати її в герметичну упаковку або в крайньому разі використовувати спеціальний затискач, щоб закрити пакетик. Зараз у продажу дуже багато варіантів декоративної тари для зберігання спецій: всілякі фігурки, підставки, що крутяться, і т. д. Ну як таку красу можна прибрати в закритий ящик, звичайно вона стоїть на видному місці, але спеції люблять темряву. У перечницях та сільничках з дірочками може зберігатися тільки сіль та перець, якими ви користуєтеся постійно і вони швидко витрачаються. Ніколи не додавайте спеції у страву прямо з упаковки та не чіпайте їх руками. Волога, пил, бактерії – ворог вашим ароматним помічникам. Правильно зберігати спеції у скляних, фарфорових чи керамічних ємностях, наповнених на 1/3, щоб вони могли дихати. Обов’язково повинні бути кришки, що щільно прилягають. Якщо ємність непрозора, то можна зберігати на відкритій полиці або стільниці, а скляні баночки треба обов’язково сховати в кухонну шафу або закрите відведене місце. Не забувайте підписати тару та вказати термін придатності.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |