№1204 від 13.01.2025p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Чистимо злив на кухні без хіміїЯкщо у вас погано стікає вода на кухні або часто забивається злив, не обов’язково бігти в магазин по хімію. Почистити труби можна «домашніми» засобами. У кухні, мабуть, найчастіше засмічується злив у раковині. Це не дивно, адже ми щодня миємо посуд і в стічну трубу потрапляють залишки їжі та жир, який застигає на трубах. І з часом вони забиваються. Різні хімічні засоби, рідини та порошки, допомагають прочистити труби. Але, за словами сантехніків, вони шкодять водостічній системі. Адже очищуючи труби, перетворюються на нерозчинні речовини, схожі на пісок, і назавжди залишаються в трубах, ще більше їх засмічуючи. Як почистити трубу на кухні? Та є спосіб очистити труби без шкоди для них. Причому дорогих засобів для цього не потрібно. Усе необхідне зазвичай є на кухні у кожної господині. Знадобиться по половині склянки соди та оцту і ще каструля окропу. Потрібно засипати соду у зливний отвір, залити оцет і накрити злив тарілкою на 30 хв. Коли пів години мине, залити все кількома літрами окропу. Цей засіб чудово прочищає не сильно засмічені труби. Найкраще його використовувати, щойно починаєте помічати, що вода повільно зливається. Або робити регулярно – один раз на тиждень. Зауважте: чищення труб содою з оцтом та окропом підходить тільки для кухні, а для ванни – ні: керамічний умивальник може тріснути від кип’ятку! Щоб злив на кухні не забивався Найкраще для боротьби із засміченням труб регулярно проводити профілактику. Просто раз на тиждень у зливний отвір засипати 1 ст. ложку гірчичного порошку і виливати один чайник окропу. Гірчиця чудово видаляє жирний наліт на трубах і при цьому є дешевим та екологічно чистим засобом. Річ у тому, що в гірчичному порошку міститься лецитин – чудовий емульгатор. Ось він і змиває жир внаслідок емульгування. А взагалі гірчиця відмиває жири не тільки завдяки емульгуванню лецитином, а й за рахунок гідролізу липазою. А далі вже частково гідролізовані жири змиваються самі, ще й мають емульгуючі властивості.
Коментарі (0):
|
Warning: require_once(/home/rakursrovnoua/public_html): Failed to open stream: No such file or directory in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php on line 10 Fatal error: Uncaught Error: Failed opening required '' (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php80/root/usr/share/pear') in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php:10 Stack trace: #0 /home/rakursrovnoua/public_html/info.php(316): include() #1 {main} thrown in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php on line 10 |