|
№1204 від 13.01.2025p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
¤ Ракурс подій ¤ Ракурс політики ¤ Ракурс економiки ¤ Ракурс здоров'я ¤ Ракурс культури і освіти ¤ Ракурс спорту ¤ Ракурс кримінальний ¤ Ракурс житейський ¤ Ракурс інтимний ¤ Ракурс мандрівника ¤ Ракурс незвичайного ¤ Ракурс добрих порад ¤ Ракурс розваг
Пошук |
|
|
|
Грудень 2024p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
| | | | |
Січень 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
| |
|
Новини Рівне
|
|
#Ракурс здоров'я Чому після келиха червоного вина болить голова?
Червоне вино частіше, ніж біле, викликає неприємні відчуття. Після вживання напою у багатьох виникають головні болі, навіть якщо кількість випитого була невеликою. Виявляється, у цього є наукове пояснення. Дослідники з Каліфорнійського університету дійшли висновку, що речовина кверцетин, яка присутня у вині, не дає організму нормально переробити алкоголь. Найбільше кверцетину саме в червоному вині з темного винограду.
Сам по собі кверцетин – це флавоноїд. В організмі людини він перетворюється на іншу речовину, яка гальмує розпад спирту. Самопочуття погіршується: з’являється той самий раптовий головний біль та інші симптоми, що нагадують похмілля.
Також вдалося встановити, що недороге світло-червоне вино з меншою ймовірністю викликає неприємні наслідки. Як зазначили експерти, сировина для такого вина вирощується на лозах з великою кількістю листя. Вони прикривають ягоди. А кверцетин «любить» сонячне світло, оскільки воно стимулює його утворення.
Коментарі (0):
Анонсовані статті свіжого № 1205 від 23.01.2025p. |
|