М’ясо може бути будь-яким – свинина, яловичина і навіть курка. Готувати м’ясний продукт також можна будь-яким способом – смажити, запікати, тушкувати тощо.
Замочування в соляному розчині – проста процедура, яка творить «дива». А все тому, що сіль змінює структуру м’яса: в ньому накопичується і утримується волога. Більше того, вона залишається всередині шматочка навіть у процесі приготування, в результаті чого м’ясо виходить дуже соковитим, навіть куряча грудка.
Замочувати м’ясо потрібно наступним чином: в 1 літр води кімнатної температури потрібно розчинити 4 столові ложки солі і 1 чайну ложку цукру.
Для додаткового смаку та аромату можна також додати кілька горошин чорного перцю. М’ясний шматочок повинен повністю «потонути» в розсолі.
Посуд з м’ясом потрібно накрити кришкою і прибрати в холодильник на 1-8 годин. Час замочування залежить від розміру м’ясних шматочків. Якщо вони невеликі – на шашлик або гуляш, то достатньо всього години – півтори, якщо м’ясо – це один великий шматок, то витримати його в розсолі слід 5-8 годин.
Спробуйте замочити м’ясо перед приготуванням, і ви переконаєтеся, що його смак значно покращиться, а страви завжди будуть соковитими.