Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №309 від 13.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Обіцяного два роки ждуть

2008 рік - рік скасування призову та повернення вкладів Ощадбанку?

Не встиг народ обговорити як слід план Тимошенко скасувати призов до армії вже з весни наступного року, як лідер БЮТ видала нову сенсацію. У суботу, беручи в Херсоні зобов’язання перед пенсіонерами, вона пообіцяла протягом двох років повернути “погорілі вклади” в Ощадбанку. Лідер опозиції стверджує, що фінансисти з її команди два роки витратили на відповідні розрахунки та запевнили її: у країні є ресурс, щоб у стислі терміни вирішити проблему, яка існує вже 16 років.

Приїзд Тимошенко до будь-якого регіону стає подією, яка збирає на майданах десятки тисяч прихильників та й просто тих, котрі хочуть розібратися в ситуації напередодні 30 вересня. Але навіть на цьому традиційному тлі візит Юлії Володимирівни в Харків став сенсацією. Її виступ зібрав рекордну кількість зазвичай аполітичних харків’ян - близько 55 тисяч осіб. Це був наймасовіший мітинг в історії міста. А якщо врахувати, що Харків вважають парафією регіоналів, то цифра тим більше вражає. Утім, ситуація на сході змінюється. Як повідомив журнал “Фокус”, після візиту Тимошенко в Харків її рейтинг у цьому місті зріс на 5%, а рейтинг Партії регіонів упав на 12%! “Фокус”, котрий щотижня відстежує передвиборні настрої в найбільших містах України, стверджує, що Тимошенко, яка давно вже лідирує в Києві та Львові, доганяє регіоналів у Дніпропетровську та Харкові.

Виступаючи в регіонах, Тимошенко не тільки критикує Януковича за рекордне за останні десять років зростання цін, корупцію, поновлення тіньової приватизації, як у випадку з переходом “Дніпроенерго”, найбільшого виробника електроенергії, до рук партнера Януковича Ахметова. Головна родзинка у виступах Юлі - стратегічна програма “Український прорив”. Із цього плану свого майбутнього уряду (на 400 сторінках) Тимошенко вибирає найактуальніші ідеї, які цікавлять найбільші соціальні групи, і бере перед цими групами зобов’язання, котрі публічно підписує. Минулої суботи, пояснюючи такий хід в ефірі Першого Національного телеканалу, леді Ю сказала, що робить це задля посилення контролю над собою з боку співгромадян, щоб люди дістали чітку інформацію про її плани й відтак знали, за що потім спитати.

Нинішні зобов’язання лідера БЮТ є логічним продовженням того, що вона робила, коли працювала в уряді. І якщо Тимошенко минулої суботи обіцяла в Херсоні, що підтягне розмір пенсії до середньої зарплати окремого пенсіонера, цьому, хоч і обережно, але вірити хочеться. Адже саме вона, коли була прем’єром, узаконила передвиборні пенсійні дотації Віктора Януковича та збільшила пенсії на 140 гривень. Нині БЮТ пропонує на першому етапі забезпечити справедливий перерахунок та індексацію пенсій. Це означає, що пенсія має систематично збільшуватися з урахуванням рівня інфляції та зростання заробітної плати. Крім того, Юлія Тимошенко вважає неприпустимим розрив у розмірах пенсій залежно від того, коли їх було нараховано. Оскільки розмір пенсії прив’язують до рівня середньої зарплати по галузі, людина, яка вийшла на пенсію два роки тому, зараз може одержувати меншу пенсію, ніж та, якій “пощастило” стати пенсіонером нещодавно. Такі пенсії треба “підтягувати”.

Іще одна норма, яку має бути неухильно дотримано, - виплата пенсій у повному обсязі пенсіонерам, що працюють. Цей пункт з’явився в планах Тимошенко невипадково. Свого часу заступник Януковича, перший віце-прем’єр Микола Азаров намагався взагалі скасувати пенсії для цієї категорії.

У стратегічних планах Юлії Тимошенко - створення єдиних правил нарахування пенсій для всіх громадян і ліквідація зрівнялівки, коли 90% пенсіонерів одержують однакову мінімальну пенсію. Нарахування має бути диференційовано залежно від трудового внеску.

Не забули й про молоді сім’ї. Пріоритетними Юлія Тимошенко вважає гарантію першого робочого місця для випускників вищих навчальних закладів та надання пільгових житлових кредитів для молодих родин під 2-4% річних. Крім того, Юлія Тимошенко зобов’язується не тільки виплачувати допомогу у зв’язку з народженням дитини (за першу - 12 тисяч гривень, за другу - 25 і за третю - 50), а й збільшити до 500 гривень щомісячні виплати на догляд за дитиною віком до 3 років. До речі, саме прем’єр Тимошенко вперше в Україні (2005 року) розпочала виплати у зв’язку з народженням дитини в розмірі 22,6 прожиткового мінімуму (тоді це становило 8500 грн.). Уряд Януковича досі не спромігся проіндексувати ці виплати у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму і на сьогодні, всупереч закону, не доплачує кожному немовляті по 2000 гривень.

Окремий пункт у зобов’язаннях БЮТ - законодавча заборона звільняти з роботи вагітних жінок. Він також з’явився “завдяки” першому віце-прем’єрові: Микола Азаров подав зміни в закон, що дозволяли звільняти майбутніх мам, і комуно-регіональна коаліція, як і в разі з пенсіонерами, що працюють, підтримала цю ініціативу в першому читанні.

Лідер БЮТ також збирається вжити серйозних заходів для запобігання насильству в сім’ї. До речі, жодна політична сила, очолювана чоловіками, не приділила уваги цій - не тільки соціальній, а й моральній - темі.

Перед студентами Тимошенко брала зобов’язання в Києві 1 вересня. Імідж суворої вчительки Тимошенко змінила на романтичний образ сестри та подруги, замість ділового костюма одягла джинси та сорочку, а тугу косу розплела, злегка підкрутивши золотаве волосся. Серед обіцянок, які береться виконати Тимошенко, коли стане прем’єром - запровадження спеціальної пільгової системи для студентів, також і пільговий проїзд на транспорті протягом усього року; будівництво нових сучасних студмістечок і ремонт старих гуртожитків, та ще й обладнання їх доступом до Інтернету. Ремонт старих гуртожитків - то аж ніяк не дрібниця. Через неспроможність нинішнього уряду вирішувати такі питання цього року 14 тисяч студентів не мали змоги поселитися у свої гуртожитки. І це тільки в Києві…

Опоненти БЮТ із Партії регіонів, як і слід було чекати, стверджують, що зобов’язання, які взяв на себе блок, виконати нереально, і навіть днями привітали Юлію із другою річницею її відставки. Тимошенко відповідає: неможливе - можливе, якщо дуже захотіти. Її прихильники посилаються на головний “грошовий” підсумок усього лише семи місяців прем’єрства леді Ю: вихід економіки з тіні, пресинг олігархів і збільшення бюджету на 70%. Попрацювала б бодай рік - збільшила б і вдвічі.

Силу, розум та завзяття Тимошенко, утім, визнають навіть її недруги. Згідно з опитуванням громадської думки, майже 16% прихильників Януковича бачать у ній розум і вольові риси. Серед симпатиків Тимошенко з БЮТ та “Нашої України” така точка зору притаманна понад 50%, а ще вони вважають її ефективним прем’єром. Соціологи відзначають, що сьогодні, відповідно до принципу “Усе пізнаєш, коли порівнюєш”, громадська думка значно вище оцінює підсумки прем’єрства Тимошенко, ніж на час її відставки.

Найкращим агітатором за Тимошенко є Янукович. Невміння (і небажання?) його уряду впоратися з рекордним зростанням цін, приборкати інфляцію, вирішити (чи хоча б спробувати вирішити) гострі соціальні проблеми - усе це спонукає навіть прибічників Партії регіонів переглянути свої погляди. Багато хто з них проголосує ногами: просто не прийде на вибори. А хтось схильний, як свідчать опитування в Харкові й Дніпропетровську, переглянути свої стереотипи у ставленні до Тимошенко.

Політологи кажуть, що для перемоги та подальшої ефективної роботи політичній партії потрібні три умови: сильний, принциповий і рішучий лідер; чітка, зрозуміла народові програма та злагоджена команда, що пройшла перевірку на міцність. Усе це має БЮТ. Але Блок Юлії Тимошенко має ще одну перевагу, найголовнішу - підтримку дедалі більшої кількості громадян України, які розуміють, що зміни потрібні, і вірять, що зміни будуть.

13.09.2007Олена РУСЬКА


Переглядів: 1616

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (912)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"