- З початку року найбільш подорожчали рис, м’ясо та хлібопродукти, - зазначив на зустрічі з керівниками підприємств торгівлі та виробниками начальник управління економіки облдержадміністрації Ігор ТИМОШЕНКО. - Різниця між цінами виробника і постачальника досить відчутна. Потрібно мінімум на 10 - 15 відсотків знизити ціни на товари від виробника до кінцевого споживача. Рівненщина в цілому забезпечує себе як цукром, так і м’ясом. Тому потреби у подорожчанні немає.
- Порівнявши ціни у сусідніх областях, ми бачимо, що у нас вони є вищими, - аналізує начальник управління контролю за цінами в Рівненській області В’ячеслав БЕРЕЖНЮК. - Це свідчить про незаконне їх підвищення. З цього приводу ми перевіримо підприємства-виробники.
Зі слів директора Костопільського заводу продтоварів ТМ “Родина”, депутата обласної ради, керівника фракції БЮТ Миколи КУЧЕРУКА - “для практичних результатів нашим товаровиробникам потрібно надати можливість бути присутніми в магазинах і супермаркетах. На вартість товарів також впливає оплата за можливість потрапити нашій продукції в супермаркети - за місце на полиці, за маркетингові послуги”.
- Ми не повинні допускати необґрунтованого зростання цін на товари. Це є головним завданням меморандуму, який ми підписали, - переконаний голова облдержадміністрації Віктор МАТЧУК. - Маємо знайти вихід, щоб і виробник заробляв, і торгові мережі мали прибуток, але водночас соціально значущі продовольчі товари були доступними для кожного з нас.