Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №370 від 13.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#З перших уст

Володимир ХОМКО: “Місто житиме лише тоді, коли у ньому будуть народжуватися діти”

Володимир ХОМКО: “Місто житиме лише тоді, коли у ньому будуть народжуватися діти”

Оскільки перший досвід та перші враження дитинства залишають слід на все життя, дуже важливо, щоб дозвілля дитини було змістовним та розвиваючим. Для цього не вистачає елементарного - гарно облаштованих дитячих майданчиків. Яким хочуть бачити дітлахи місце відпочинку? Виявляється, вони уявляють величезний корабель, який пливе до невідомого острова. Саме таке Казкове містечко має з’явитися наприкінці весни у Рівному. “Ми мріємо побудувати для маленьких рівнян власне унікальне, дитяче, безпечне Казкове містечко, - розповідає голова правління БФ “Небесна колискова” Валентина СЕНЬКО-ВОЛОШИНА. - Це буде ігровий майданчик у вигляді корабля, де дітлахи зможуть безпечно ліпити пасочки у пісочниці, розважатися на різнокольорових каруселях, а батьки - наглядати за своїми малюками, сидячи на новеньких зручних та яскравих лавках. Сьогодні важливо звернути увагу бізнесової та політичної еліти міста на благодійні справи. Спільними зусиллями зробити це цілком реально. І першим кроком до втілення цієї мрії у життя буде проведення Благодійного балу заради дітей, а зібрані гроші - стартовим капіталом”.

- Це прекрасна ідея, - переконаний директор “Рівнеоблводоканалу” Володимир ХОМКО. - Я надзвичайно позитивно ставлюся до будь-яких благодійних актів, які розраховані на сприяння розвитку дітей. Не важливо, хто перед тобою: дитина-інвалід, дитина-сирота чи просто дитина певного віку, потрібно розуміти, що це – дитина, наше майбутнє, і турбуватися про неї варто відповідним чином. Та головне, у суспільстві потрібно виховувати таке сприйняття бізнесу, щоб благодійні внески вважалися за честь і обов’язок серед заможних рівнян. Вважаю, що ми врешті починаємо рухатися в правильному напрямі.

- Але Казковий майданчик стане, фактично, лише другим за рахунком ігровим дитячим майданчиком. Для рівненських дітлахів цього замало…

- Потрібно, щоб подібних ігрових зон було хоча б два десятки - це і буде завдання нової міської влади. Варто лише проявити ініціативу для початку процесу, очолити його - адже бажаючих допомогти є досить багато.

Але не буває сьогодення без парадоксів. Нещодавно я був у єврейському товаристві в МПК “Текстильнику”. Члени общини готові за свої кошти обладнати дитячий майданчик і просять для цього лише виділити територію поблизу будівлі. Але цим питанням просто ніхто не зацікавився…

- А чи є в місті вільна земля, яку можна буде використати для облаштування дитячої ігрової інфраструктури?

- Якщо знаходиться територія під кафе чи гральні автомати, то невже в місті не знайдуться “клаптики” для дитячого дозвілля! Якщо ні - краще закриємо гральні автомати!

- Але погодьтеся, що гральні автомати, разом із негативним впливом на свідомість молоді, приносять до міського бюджету непогані кошти?

- Саме через це некомерційні проекти мало кого цікавлять. Міській владі потрібно мати принциповість і силу волі, щоб не піддаватися спокусі, яку пропонують власники кафе та гральних автоматів, і робити для свого міста користь. Я переконаний, що ми це зробимо!

- За радянських часів дитячі майданчики облаштовували у дворах. Можливо, потрібно знову почати роботу саме у цьому векторі?

- Дійсно, півтора десятиріччя для дітей у місті майже нічого не облаштовувалося. А все, що було збудовано раніше, зараз не придатне до використання. Роботу потрібно починати фактично з нуля.

- Але для цього потрібні кошти…

- Зрозуміло, що якась частина потрібного фінансування буде закладатися в бюджеті, але, я вважаю, що достатньо буде благодійних внесків. У мене немає сумнівів, що ми знайдемо кошти і розпочнемо цю роботу. Будемо на гойдалках чи пісочницях ставити таблички і вказувати, за рахунок якої фірми ми отримали можливість потішити наших дітей. Більше того, за фірмою-благодійником можна залишити право проводити, наприклад, ремонт. Відповідно, ця комерційна структура візьме на себе відповідальність за утримання одного чи певної кількості майданчиків. І про це буде знати громадськість.

- Чи не вважаєте Ви, що спершу потрібно навести порядок у міському парку культури, де алеями вже почали їздити автомобілі?

- Скажу так: поставимо надійний заслон і збережемо парк культури. Крім зазначеної проблеми, в парку необхідно замінити атракціони, більшість з яких дійшли до крайньої межі експлуатації. Тому зараз потрібно думати, як знайти серйозних спонсорів або інвесторів, щоб відновити старі або змонтувати нові, але вже на більш сучасному рівні. Не забуваймо, що ми - мешканці пристойного чвертьмільйонного міста!

- Оскільки для дитячих дошкільних закладів кошти з міського бюджету практично не виділяються, вони також виживають лише за рахунок благодійних та батьківських коштів. Чи можна вирішити цю проблему?

- Не хотілося б обіцяти багато - кошти будуть виділятися у межах міського бюджету. Головне, правильно розподілити та скерувати ці фінансові потоки. Цей процес нагадує сімейну нараду, коли батько приносить гроші, а вся сім’я думає, як правильно їх використати, на що витратити в першу чергу.

Я переконаний, що зможу зробити так, аби цей процес був чесний та справедливий.

- З огляду на сказане, який сектор потребує найбільшої уваги?

- Будемо намагатися все робити маловитратними шляхами. Маю таку ідею: створити осередки для дозвілля та спілкування при кожній рівненській школі. Можливо, навіть профінансуємо утримання окремого працівника, який би опікувався позашкільним дозвіллям: щоб діти після уроків могли збиратися в школі, користуватися спортивним майданчиком тощо. Це потрібно, в першу чергу, для самих дітей, які весь свій вільний час проводять перед моніторами комп’ютерів, в барах та кафе. Важливо, щоб вони почали спілкуватися на тому рівні, як у свій час їхні батьки - мали певні захоплення, брали участь у спортивних змаганнях тощо. Дозвілля має позитивно впливати як на фізичний, так і на духовний розвиток молоді, яка, на жаль, починає деградувати.

- Дітям просто немає куди себе подіти…

- Цілком згідний. Потрібно започаткувати хоча б з півдесятка безкоштовних секцій, щоб зацікавити молодь. Вирішимо й питання фінансування і максимально з того, що зможемо виділити з міського бюджету, будемо спрямовувати на цю справу. А от будівництво дитячих майданчиків – це суто благодійний проект і, головне, - абсолютно реальний.

- А що робити з культурою виховання молоді, яка, не замислюючись, нищить все, що потрапляє до рук?

- Культура дитини - це продукт комплексного виховання, на неї впливають сім’я, школа, вулиця, влада тощо. На жаль, вищий орган законодавчої влади держави подає не найкращий приклад для нашої молоді.

Нещодавно був на зустрічі, й люди згадували наше місто 30-ти та 40-річної давнини. Згадували те, коли мешканці будинків виходили на вулицю й наводити порядок, проводилися офіційні суботники. Сором був тому, хто не виходив зі своєї квартири. Це покращувало сусідські стосунки, змінювало зовнішній вигляд дворової території і часто приносило просте моральне задоволення. Зараз на таку акцію зберуться лише одиниці…

Але справа навіть не в тому. Коли людина власноруч буде облаштовувати своє подвір’я, ані їй, ані членам її родини не спаде на думку сплюндрувати його. І якщо зараз дорослим менталітет змінювати вже пізно, то потрібно намагатися все найкраще доносити до дітей, виховувати їх більш уважними та поміркованими. А як не зможемо цього зробити - не піднімемо місто, скільки б грошей у бюджеті не було.

13.11.2008Любов РОМАНЮК


Переглядів: 887

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14383)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14035)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13855)
• Бюджет і ми… [965] (13789)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (895)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"