Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №402 від 26.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Погляд

“Правдою та відвертістю” Тимошенко відмиває бруд від “Ющенка та Януковича”

Політики на кшталт Віктора Януковича не змогли створити національної команди через страх перед відповідальністю. “Причина лише одна, - каже Тимошенко, - це просто страх деяких “великих” політиків брати на себе відповідальність за подолання кризи, за непопулярні рішення. Саме тому вони дотримуються такої позиції: не важливо, що буде з країною, а важливо боротися за свої рейтинги. Глава Уряду окреслила позицію своєї політичної сили щодо створення великої коаліції у складі БЮТ, НУНС, Блоку Литвина та ПР, змін до Конституції та інших важливих політичних питань.

Від початку кризи очевидним був той факт, що люди підтримували об’єднання всіх без виключення політичних сил задля протистояння економічній кризі. “Із жалем зараз констатую, що брудна робота окремих політиків, нерозуміння економічної ситуації, в якій опинилася Україна, завадили об’єднати всі політичні сили навколо вирішення дуже важливих завдань. Перш за все, запобігання кризі, яка нині вирує в усьому світі”. Адже єднання означало б швидке ухвалення необхідних для людей законів, зокрема узгодженого та вивіреного Закону про бюджет країни.

Конституція зі змінами, внесеними у 2004 році, не здатна забезпечити нормальне функціонування держави, і Юлія Тимошенко нагадує, що БЮТ був категорично проти цих нововведень. Але тоді, за підтримки Віктора Ющенка, “був зроблений крок, який розбалансував усе державне управління країною. Відсутня координація між гілками влади, а центральна влада відірвана від регіонів. Таким чином, збереження нинішньої Конституції - це масштабна й нищівна поразка України”, - підкреслила Тимошенко.

Для ухвалення нових конструктивних змін до Конституції потрібно 300 голосів депутатів, а, отже, вкрай необхідна єдність у Верховній Раді, яку могла забезпечити тільки велика коаліція чотирьох парламентських сил. Нині Юлія Тимошенко застерігає, що “ніякі президентські вибори не наведуть лад без змін до Конституції. Хто б не прийшов на президентську посаду, він не матиме більшості в парламенті, обов’язково постане питання створення коаліції, і далі відбуватиметься той самий хаос і незбалансованість”.

Прем’єр також переконана в тому, що політики на кшталт Віктора Януковича не змогли створити національної команди через страх перед відповідальністю. “Причина лише одна, - каже вона, - це просто страх деяких “великих” політиків брати на себе відповідальність за подолання кризи, за непопулярні рішення. Саме тому вони дотримуються такої позиції: не важливо, що буде з країною, а важливо боротися за свої рейтинги… Честі в політиці немає. Ось і всі пояснення”. Не останню роль у зриві об’єднавчих домовленостей між політичними силами зіграв і Віктор Ющенко.

“Президент країни, на жаль, живе і працює проти країни”, - такого висновку дійшла Юлія Тимошенко після публічних виступів Віктора Ющенка, в яких він то оголошував про дефолт, то про несплату пенсій та заробітної плати, а то й заявляв про якісь несплачені борги за газ. “На сьогодні ви бачите, що все це неправда, - наголошує Прем’єр-міністр України, - що все платиться, розраховуємося в усіх напрямках. Я думаю, що Президент мусить працювати й брати на себе відповідальність. Натомість, Президентом нагнітається паніка та продукується істерика. І мені дуже шкода, що помаранчева революція привела такого лідера до влади”.

Повертаючись до теми конституційних змін, Юлія Тимошенко спростувала міфи про підтримку БЮТ недемократичних норм у проекті Конституції. “Наша політична сила не відстоювала позицію продовження повноважень Верховної Ради. Задовго до того, як почали говорити про прийняття будь-якої Конституції, наша фракція ухвалила рішення, що ніякої пролонгації повноважень парламенту бути не може”, - заявила лідер БЮТ. Юлія Тимошенко нагадала також, що вона “завжди боролася і буде продовжувати боротьбу за свободу слова”, й, отже, не може бути й мови про конституційне обмеження свободи преси. Лідер БЮТ підкреслила наступне: “Пропозиції щодо виборів Президента в парламенті ми не поділяємо й поділяти не будемо”.

Юлія Володимирівна нагадала, що саме БЮТ ще в 2007 році зібрав 6 млн. підписів для проведення референдуму щодо форми правління: чи то президентської, чи парламентської. На переконання прем’єра, єдине, чого не можна допускати, це “хаотичного змішування цих двох систем, від якого ми страждаємо вже багато років”. Але тоді, 2007-го, ніхто інший, як Віктор Ющенко, заблокував проведення референдуму. Парламентська форма правління більш керована й гармонійна, ніж будь-яка інша, стверджує Юлія Тимошенко. Вона пояснила, що за цієї форми правління відповідальність за країну несе Прем’єр-міністр, обраний всенародно під час парламентських виборів, спираючись на більшість у парламенті.

“Такі зміни до Конституції з чітким розмежуванням повноважень будуть втілені в життя. Шкода, що не зараз. На жаль, все, що так важко будувалось, сьогодні зруйновано через брудну кампанію, яка побудована найвищими посадовими особами в державі”, - підсумувала Юлія Тимошенко. А вже найближчими днями БЮТ офіційно внесе до парламенту свій проект Конституції, який може змінити на краще ситуацію в Україні. БЮТівці будуть пояснювати цей проект людям, щоб, як сказала Юлія Тимошенко, “той бруд, який штучно створили навколо нашої політичної сили й навколо мене персонально, був змитий правдою та відвертістю”.

Новий проект Конституції, запропонований БЮТ, передбачає, зокрема, реформу правосуддя. Судді мусять бути відповідальними перед людьми за ухвалення відверто неправомірних рішень і за грубе порушення процедури, - переконана Юлія Тимошенко. Самі ж судді мають обиратися народом, а не призначатися Президентом і парламентом. Крім того, нові права та повноваження мають отримати місцеві органи самоврядування. Заплановано також відновити чіткий розподіл функцій між Генпрокуратурою, СБУ та МВС. Сьогодні, всупереч світовій практиці, прокуратура в Україні суміщає нагляд і слідство. “Генеральна прокуратура перетворилася в санпропускник, - зазначила лідер БЮТ. - Через цей санпропускник ті справи, що спрямовані проти владних осіб, просто не розслідуються”. БЮТ також обстоює скасування недоторканності для всіх: для Президента, суддів, парламентаріїв усіх рівнів. Як пояснила Юлія Тимошенко, “якщо суд доводить скоєння злочину певною особою, то немає значення, Президент ти, суддя або народний депутат”.

Насамкінець прем’єр підкреслила, що за останні кілька місяців зробила все можливе для об’єднання країни. “Президентська кампанія розколе Україну й сіятиме розбрат між політиками, між частинами країни – це, на жаль, є фактом нашого реального політичного життя”, - попереджає лідер БЮТ. Але опускати руки та скаржитися на важку долю - не в характері Тимошенко. “У мене страху немає, - говорить вона, - і я точно знаю: криза буде подолана, будуть виплачені пенсії, зарплати, соціальні виплати. А ті, кому страшно сьогодні об’єднуватися й брати відповідальність на себе, нехай заробляють дешеві рейтинги. Ми ж будемо боротися за країну”.

Президент мусить працювати й брати на себе відповідальність. Натомість, Президентом нагнітається паніка та продукується істерика.

26.06.2009Юрій ПОЛУПАНОВ


Переглядів: 932

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21225)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17358)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14585)
• Допомога під час карантину [967] (14506)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14340)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14159)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14030)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14004)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13997)
• Живи до ста! [965] (13976)
• Бюджет і ми… [965] (13916)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13911)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13782)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13684)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13683)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13630)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13246)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13215)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (404)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (58)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (58)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (57)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (57)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (55)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (55)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (55)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (49)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (47)
• П’яний водій збив пішохода (47)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (47)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (46)
• Постачали наркотики до колонії (45)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (44)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"