Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №411 від 26.08.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ноу-хау

Дружній  колектив професіоналів ТзОВ “Віжеон”

“Віжеон”: Авторитет можна завоювати лише якісним товаром

Інколи кажуть, що емоції заважають людині об’єктивно оцінювати ситуацію. Але їх неможливо стримати, коли за відчиненими дверима виробничого підприємства бачиш працівників не у засмальцьованих спецівках, а у гарній синьо-білій формі з сірими смужками. На землі не лежать купи металобрухту, а ростуть квіти, з-під агрегатів не падають шматки застиглого мазуту, а, підійшовши ближче до обладнання, можна побачити у ньому, ніби у дзеркалі, своє відображення.

Очі ніколи не обманюють

Ми вдруге повернулися до селища Городок Рівненського району, відоме місцезнаходженням найбільшого хімічного гіганту Західної України - ВАТ “Рівнеазот”. Однак ми завітали до іншого підприємства - ТзОВ “Віжеон”, яке вразило своїм нетрадиційним підходом до роботи, ставленням до працівників та сучасним обладнанням. До підприємства, яке займається розробкою передових технологій в хімічній та будівельній галузях.

На територію товариства потрапити непомітно просто неможливо. Головні ворота відкриває охоронець, екран на робочому місці якого дозволяє розгледіти кожного, хто підходить до дверей. Однак працівники підприємства відчиняють ворота власним ключем - відбитком пальця. При прикладанні будь-якого пальця руки до спеціального отвору, на моніторі в охоронця з’являється інформація про працівника: о котрій годині прийшов на роботу, о котрій пішов та інше. Таке обладнання досить дороге, тому не кожне, навіть поважне підприємство, зможе застосувати його у себе. Крім цього, територія знаходиться у полі зору відеокамер. Тут не побачиш колючого дроту на паркані, однак можна помітити спеціальні маячки. Оце і є ті непомітні охоронці - інфрачервоні промені. І лише спробуй вночі перелізти через паркан, відразу дізнаєшся, як вони працюють.

Заходимо на територію і опиняємося в атмосфері спокою та затишку. Тут немає міської метушні та гонитви, а, навпаки - панує розміреність і зваженість. Тут цінують робочу хвилину, а тому кожна справа має свій час. Директор ТзОВ “Віжеон” Роман Зінкевич розуміє, що від курців у колективі не втечеш, тому не став боротися з цієї поганою звичкою, а пішов іншим шляхом - облаштував спеціальне місце для куріння, яке знаходиться позаду основних корпусів.

Слід зазначити, що вся територія підприємства “сидить” на асфальтній основі. Що-що, а дорога тут ще та! Звертаємо увагу на овальне, синього кольору приміщення. Виявляється, це склад, де зберігаються потрібні, але не у цей момент, речі. Прямуємо до адміністративного приміщення…

Перше, що дивує, це великий екран, розміщений у холі над двома кріслами. Щодня, відчинивши двері фірми для початку робочого дня, працівник знайомиться з оголошеннями та наказами, тобто, із тим, що відбудеться протягом дня. Так, між іншим, вітають і іменинників. Це значно полегшує роботу: не потрібно ходити по кабінетах чи скликати спеціальну нараду для оприлюднення певної інформації.

Що здивувало, то це кабінет Романа Зінкевича, який є першим у довгому коридорі й знаходиться ближче до виходу. Потрібно віддати належне і смаковим вподобанням директора. Кабінет, оформлений у зелену гаму відтінків, сміливо поєднує матеріали різної фактури - шкіру, мармур, текстиль. У комплексі з зеленими вазонами і картинами кімната виглядає просто неперевершено, - мабуть, саме тому тут вдало пройшли не одні переговори.

Йдемо далі - кабінети заступників, головного інженера і головного енергетика, бухгалтерія, кафе… Кафе? У адмінприміщенні? Вирішили розгледіти детальніше… Стіни персикового кольору оздоблені камінням, на стінах - гарні картини. Збоку кімнати знаходиться куточок для приготування обіду - шафи, кухонна плита, умивальник… Такий собі оазис сімейного затишку. А проте це, як говорить Роман Іларіонович, всього лише кімната для прийому їжі. Директор ТзОВ “Віжеон” взагалі не з хвальків, однак йому неабияк приємно, коли люди, які вперше переступили поріг його підприємства, дивуються тій атмосфері, створенню якої він присвятив не один день, а, може, й ніч. І, забігаючи наперед, скажу, що кожний кабінет цієї будівлі викликав у нас захоплення, а подекуди - й здивування.

Наприклад, душова для працівників. Сірий кахель, дзеркала, комірки для перевдягання - чи не про це мріє кожен працівник, коли робочий день вже добігає свого завершення?!

Зазираємо до лабораторії. Вражає кількість усіляких приладів, агрегатів, колб тощо. “Особливу цінність має оцей апарат - прес, - зупиняє нас Роман Зінкевич і показує на прилад. - Він призначений для вимірювання міцності цементу. Адже ми маємо бути певні у якості продукції, яку випускаємо. Для розуміння того, як діє зазначений прилад, варто окреслити наступне. Кубик звичайного цементу закладається у прес, у результаті чого вимірюються всі його параметри. Потім береться другий зразок із комплексною добавкою, яку виготовляють на підприємстві. Різниця між цими двома кубиками і показує ефективність комплексної добавки власного виробництва. Сьогодні на підприємстві констатуємо, що їхня добавка підсилює міцність ґрунтоцементної палі на 70 відсотків.

- Є ще один прилад, який заслуговує на увагу, - додає Роман Іларіонович. - Застосовуючи для добавки полімер, ми маємо бути певні у відсутності шкідливих речовин, тобто, залишків мономерів. Цей препарат і визначає, чи в нормі ті речовини, які ми додаємо.

Ось і сама “альма-матер” підприємства - його серце і основа - машинне відділення. Коли по телевізору показують цехи, де на апаратах можна побачити своє відображення - вірте. Виявляється, що механізми, які блищать від чистоти, існують. Отож, охайність у “віжеонівців” - в характері.

За якісне отримання полімеру на підприємстві відповідає апаратник полімеризації Степан ЩЕПАНСЬКИЙ. “Спершу отримую сировину, - говорить він. - Потім встановлюю режим, ввожу параметри і слідкую за температурою. Коли сировина перетворюється на твердий полімер, тобто, готовий продукт, він розбивається і завантажується”.

Варто відмітити, що виробничим процесом на підприємстві керують лише чотири людини з-поміж 30-ти тих, хто працює. Начальник виробництва Андрій ФРАНЧУК розповідає, що для виробництва якісної продукції залучені серйозні автоматизовані системи управління. Ймовірно, що аналогів цих систем у Рівненській області просто немає. Тому працювати на подібному підприємстві не просто цікаво, але й престижно. Технологія контролю процесом виробництва відбувається з центрального пункту управління, де сидить оператор. Схема має багато систем захисту, тому навіть якщо станеться помилка, комп’ютер відразу на неї вкаже.

Оскільки весь процес виготовлення комплексної добавки на основі полімеру автоматизований, то у виробничому корпусі знаходиться диспетчерська, так званий штаб керування, оснащений найкращим обладнанням та екранами, на яких спеціаліст бачить усе, що відбувається у машинній залі. Начальник зміни Юрій ЗІНКЕВИЧ, який керує всім технологічним процесом, зізнається, що відповідальність надзвичайно велика, адже усі компоненти мають бути введенні у виробництво в певній послідовності. До роботи, навіть якщо вона автоматизована, потрібно ставитися досить уважно, весь час слідкувати і перевіряти.

Процес завантаження сировини, наповнення каністр готовим продуктом і їх відвантаження відбувається на вулиці. Варто додати, що, зважаючи на невелику територію підприємства, кожний вільний куточок має своє призначення.

Слово беруть фахівці

- Коли я вперше переступив територію цього підприємства, виробництво ще не розпочалося, - розповідає головний інженер підприємства Микола ЛОЗОВИК. - На першій стадії потрібно було відкоригувати проект з проектантом РФ “Інститут азотної промисловості та продуктів органічного синтезу” і привести його до рівня вимог сучасного виробництва. З цим завданням спеціалісти підприємства разом із проектним інститутом, спеціалістами ДУСВГ, дизайнерською фірмою “Авторитет” справилися на “відмінно”.

Генеральним підрядником будівництва виступило ТзОВ “Сіменс Габро”, колектив якого за півроку зміг здати об’єкт в експлуатацію. Субпідрядні роботи із монтажу обладнання виконані МКП “Монтажмашбудпроект”, дизайнерські роботи - ТОВ “Авторитет”.

За час проведення будівельних робіт наше підприємство підготувало спеціалістів до запуску виробництва та безпечної експлуатації обладнання, впорядкувало технічну документацію та документацію з охорони праці до вимог нормативно-правових актів.

Під час перевірки об’єкта будівництва контролюючі організації були здивовані його якістю, досягнутою у наш нелегкий час, а, отже, були видані позитивні рішення із прийняття об’єкта в експлуатацію. Ми отримали Дозвіл, виданий ДГПН України у Рівненській області на початок експлуатації устаткування підвищеної небезпеки та проведення робіт підвищеної небезпеки; Дозвіл, виданий управлінням охорони навколишнього природного середовища в Рівненській області; позитивні Висновки, видані Рівненською районною СЕС, Рівненським РВ ГУ МНС України.

Наразі ТзОВ “Віжеон” - це підприємство, яке крокує в ногу із сучасністю. Наша продукція користується попитом у замовника, який так само, використовуючи наші добавки у будівництві, значно випереджує час. Це не може не тішити. Наша праця не залишається марною, а поступово втілюється на будівництві. Ми ходимо із задоволенням на роботу і радіємо, що причетні до своєрідного ноу-хау у будівельній галузі.

За словами головного енергетика Євгенія ДЕНИСЕВИЧА, від початку виробництва вся система була запроектована на найсучаснішому рівні. Проект розробила місцева “Хімтехнологія”. Згодом у процесі будівництва її дещо корегували, однак не суттєво. Обладнання, переважно фірми “Сіменс”, монтувала фірма “Технології сучасності”. Євгеній Євгенійович зізнається, що навіть не сподівався, що у Рівному є фахівці такого рівня.

Оскільки схема зовнішнього електропостачання не відповідала вимогам сучасності, були змушені її переробити, а також поставити додатковий трансформатор, високовольтну підстанцію тощо. Сьогоднішня схема належить до першої категорії.

- На часі, а саме перед початком опалювального сезону, ми плануємо дещо змінити систему опалення, - продовжує Євгеній Денисевич. - Зараз розробляються схеми опалення побутових приміщень за допомогою електрики. Тобто, переробляємо електричну схему таким чином, щоб можна було максимально завантажити обидва трансформатори. Змінюємо схему розігрівання трубопроводів термокабелями, робимо навіс тощо.

Незважаючи на те, що я 25 років пропрацював головним енергетиком на ВАТ “Рівнеазот”, такого обладнання і такого виробництва у своєму житті ще не бачив. Багато було зроблено за цей короткий проміжок часу - з початку 2009 року, але колектив професіоналів, з якими я щодня зустрічаюся, лише сприяє і настрою, і натхненню, і силам.

Якісна продукція - надійні партнери

Вся Європа бореться за якісну продукцію, тому що сьогодні це є пріоритетом будь-якого виробництва. Саме такої думки притримуються керівництво та спеціалісти ТзОВ “Віжеон”.

Виробництво полімерів ПГМГ (полігексаметиленгуанідінугідрохлориду), КДСЦ (комплексних добавок для струменевої цементації), лаків, лакофарб для покриття бетонних виробів все більше знаходять застосування в Україні. Вироб-ництво оснащене найсучаснішим обладнанням із застосуванням АСУ, тому якість продукції є найкращою на європейському ринку.

Полімер, на основі якого виготовляється комплексна добавка, являє собою високомолекулярні похідні азотистої основи - гуанідіна, та є біоцідним препаратом вітчизняного виробництва, але більш ефективним з-поміж багатьох вітчизняних і зарубіжних препаратів. Він менш токсичний, володіє бактерицидними, альгицидними характеристиками, не має запаху і не викликає алергії.

- Струменева цементація ґрунтів широко використовується для спорудження одиночних пальових фундаментів, стрічкових фундаментів і суцільних фундаментних плит з взаємопересічних ґрунтоцементних паль, спорудження підпірних стін для підвищення стійкості схилів та укосів, закріплення слабких тощо, - розповідає директор підприємства Роман ЗІНКЕВИЧ. - Яскравими прикладами застосування продукції ТзОВ “Віжеон” є допомога у реставрації Єлоховського Богоявленського кафедрального собору та храму Великомученика Микити у Москві, Монастиря Івана Кронштадського та Церкви Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії у Санкт-Петербурзі, Тіхвінського собору в Данкові. Маємо пам’ятати, що кожна нова реставрація забирає з собою частинку минулого. А коли ми говоримо про храми, цінність кожної цеглини має не лише історичну чи культурну спадщину, але й духовну. Тому реставрація фасадів пам’яток архітектури за технологією струменевої цементації займає особливе місце в діяльності нашого товариства.

В цілому створена нами технологія полягає у використанні енергії високонапірного струменю цементного розчину для руйнування та одночасного перемішування ґрунту з цементним розчином в режимі “перемішування на місці”. Після того, як розчин затвердіє, утворюється новий матеріал, що володіє високою міцністю та деформаційними характеристиками - ґрунтобетон. Комплексну добавку знайти досить проблематично. Вона виготовляється лише у спеціальних, конкретних випадках. І сурове дотримання технічних умов значно покращує процес виробництва не лише цементної продукції, але й багатьох інших сучасних виробів.

* * *

- Ми намагалися створити для працівників таку атмосферу, яка б захистила їх від смутку, пліток чи непорозумінь, - підсумовує Роман Іларіонович. - Тому сьогодні наш колектив, який складається з 30-ти спеціалістів, можна дійсно назвати сім’єю. Вони не просто приходять, працюють і їдуть додому, а бачать, що про них дбають. Тому вважаю, що все, що було і буде вкладене у це підприємство, для професійного розвитку цих людей, обернеться сторицею. А це може лише радувати.

26.08.2009Любов РОМАНЮК


Переглядів: 1009

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13857)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (944)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"