Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №436 від 18.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Погляд

За Януковича голосували навіть “мертві душі”

Партія регіонів сфальсифікувала понад мільйон голосів

3 2004 року Янукович не змінився. Як були масштабні фальсифікації під час президентських виборів тоді, так залишилися і під час теперішніх. Але якщо 5 років тому команда Януковича робила це відкрито і нахабно, то наразі використовувалися значно витонченіші маніпуляції перекручення народного волевиявлення.

Наймасовішими технологіями були “голосування на дому”, включення в списки виборців у день голосування, банальний підкуп виборців, організація підвозів “своїх” виборців до дільниць з “каруселями” тощо. Переважна більшість цих порушень фіксувалася у східно-південних регіонах України.

На дому голосували півтора мільйони фантомів

Голосування на дому включало в себе нібито написання виборцем заяви про його бажання голосувати вдома. Утім, насправді на всю Україну людей, які не можуть пересуватися, нараховується лише кілька десятків тисяч. І раптом понад півтора мільйони виборців наче похворіли… Ну хіба можна в таке повірити? Вибіркові перевірки заяв про голосування на дому у різних регіонах показали, що переважна більшість тих чи інших заяв в одному місті чи селі писалися однією і тією ж рукою. І цілком очевидно, що два члени виборчої дільниці аж ніяк не могли протягом дня обійти кілька сотень людей. Фіксувалися численні випадки, коли виборці, прийшовши на дільниці, з подивом дізнавалися, що вони нібито голосують на дому. За словами народного депутата Андрія Сенченка, тільки на одному з округів у Криму “кількість голосуючих на дому перевищила 10 відсотків, а іноді й 20 відсотків”.

У день виборів у Донецьку раптом “з’явився” цілий будинок з виборцями

Суттєво вплинули на результат виборів і махінації з Держреєстром. Особливо це стосувалося Донбасу. Як розказувала на прес-конференції в УНІАН член виборчої комісії від БЮТ в Донецьку Ольга Князєва, місцеві органи Держреєстру діяли за домовленістю з місцевою владою, раз за разом включаючи невідомих людей в списки для голосування в день виборів. Крім того, саме в Держреєстрі здійснювалися приписки неіснуючих виборців на Донеччині. Нізвідки з’являлися віртуальні виборці у місцях, де вони аж ніяк не могли бути: у школах, на шахтах, на будівництві. За словами Князєвої, у Донецьку раптом з’явився (на папері) будинок на вулиці Купріна, 42, якого взагалі не існує. З неіснуючого будинку приходили “голосувати” цілком живі “виборці”. У списках виборців можна було знайти давно померлих людей, які також раптом “віддавали” свої голоси.

Виборців підвозили до дільниць за гроші й горілку

Втім, справжнім ноу-хау цьогорічних виборців став масовий підвіз виборців на дільниці. У цій махінації були задіяні тисячі, навіть десятки тисяч транспортних засобів в Україні. Тільки на невеличкій електоральній Миколаївщині було зафіксовано понад тисячу автобусів, котрі чекали виборців у призначених місцях. Ці автобуси зробили від 10 до 20 поїздок у день виборів. Чисельні факти підвозу фіксувалися на Донеччині, Луганщині, Харківщині, Дніпропетровщині, Одещині, у Криму.

В автобуси запрошували людей, там їх агітували за Віктора Януковича, наливали горілку і платили гроші. Тих же, хто висловлював іншу політичну думку, могли й викинути з автобуса. Крім того, кожний автобус супроводжували невідомі люди, які могли й побити занадто допитливих, в тому числі й спостерігачів.

Втім, гроші платили не тільки в автобусах. Це явище стало масовим для всіх регіонів країни. Адже там, де регіонали не могли вплинути через місцевий адмінресурс, вони використовували гроші. У виборчих комісіях на сході й півдні переважали представники від Віктора Януковича (часто-густо записуючись від Тимошенко), і під час підрахунку зараховували порожні, недійсні бюлетені на користь Януковича. Особливо цим відзначився Крим. За словами народного депутата Андрія Сенченка, підтверджено, що “близько двохсот тисяч зарахованих за Януковича бюлетенів такими не є”:

- Ми в змозі довести з фактами, що близько чверті голосів за Януковича в Криму сфальсифіковані.

В Одесі на Януковича працювали оголошені

в розшук

Представник кандидата у президенти Юлії Тимошенко в одній із виборчих комісій Одещини Олег Корженко повідомив, що масштабними були порушення, пов’язані із внесенням громадян у списки виборців без рішення суду. За його словами, у трьох округах Одеської області серед членів ДВК було 30 осіб з непогашеними судимостями, сім перебували у розшуку, а одна людина - у міжнародному розшуку.

- Я з повною впевненістю можу вам сказати, що ми розуміємо, для чого були включені дані люди до складу дільничних комісій: для того, щоб здійснювати тиск на представників комісії від Ю.Тимошенко, - зауважив він. При цьому Корженко додав, що представники Тимошенко звертались до правоохоронних органів щодо такого тиску, у тому числі до дня виборів.

БЮТ пропонує перерахувати

сумнівні дільниці

Команді Тимошенко вдалося довести факти фальсифікацій. У 5 виборчому окрузі (Керч) були перераховані голоси на 20 виборчих дільницях.

- У результаті перерахунку з’ясувалося, що дані, передані ЦВК, дають Януковичу на 8 відсотків більше, ніж він отримав насправді. Цей факт задокументовано, - заявив голова виборчого штабу Олександр Турчинов. - Це дозволяє говорити про системний і масштабний характер порушень. У ході другого туру були фальсифікації, які суттєво вплинули на результати виборів і ставлять під сумнів підсумки голосування.

Турчинов запропонував здійснити перерахунок голосів на Донеччині, де було найбільше порушень:

- Перерахунок - це безболісна процедура, боятися якої можуть тільки ті, хто сфальсифікував народне волевиявлення. Якщо Янукович та його штаби публічно виступають за чесні та легітимні вибори, давайте сьогодні починати перерахунок у Донецькій та Львівській областях.

З цього приводу можна пригадати, що для демократичних країн перерахунок є прийнятною для суспільства нормою. У 2004 році в США у Флориді відбувався перерахунок голосів після президентських виборів, що підтвердив перемогу Джорджа Буша.

Так само перераховували нещодавно й голоси після президентських виборів у Румунії.

БЮТ доводитиме у суді виборчі порушення

Усі чисельні факти порушень під час виборів БЮТ збирається передавати для суду.

- Офіційну процедуру оскарження почнемо після офіційного оголошення результатів виборів. Ми зібрали всі скарги, акти, протоколи, окремі думки. Усе зібрано і відправлено туди, куди необхідно, - заявив заступник глави фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

Втім, сьогодні довести правду у судах буде надто складно. Не секрет, що останнім часом Партія регіонів зуміла взяти “під контроль” більшість суддівських установ.

Сумнів щодо чесної перемоги Януковича підсилюватиме і той факт, що Янукович переміг лише у десяти регіонах України. У той час, коли Тимошенко взяла гору в 17 регіонах - на заході, в центрі й на півночі. Також вона переконливо перемогла у Києві. За 5 останніх років столиця так і не змінила свого холодного ставлення до Віктора Федоровича.

Не визнає перемогу лідера Партії регіонів на президентських виборах Юрій Луценко, поки фактам порушень під час голосування не дасть оцінку Вищий адміністративний суд України:

- Маємо визнати, що Партія регіонів знову спиралася на методи фальсифікацій 2004 року, і Вищий адміністративний суд України має провести вивчення ознак фальсифікацій, зокрема, голосування вдома, підвіз виборців, внесення виборців у реєстр у день голосування. Але сьогодні ми маємо повні ознаки фальсифікацій, що призвели до успіху пана Януковича.

18.02.2010Ганна ОРЕШКО http://svizhe.info/node/242


Переглядів: 938

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14377)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13772)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13112)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (732)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (69)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (66)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"