Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №441 від 25.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Сучасним господиням

Випікаємо пироги власноруч

Випікаємо пироги власноруч

Часто летить стрімко, і от уже не за горами - Великдень. Звісно, багато господинь звикли купувати готові пиріжки та булки, а не випікати самостійно. І це можна зрозуміти - швидкий темп життя, щоденні турботи - сучасним працюючим жінкам просто ніколи вовтузитися з тістом. Проте Великдень - особливе свято, і хоча б раз на рік жінка має спекти сама - як не паску, то хоча б торта чи пирога. Якщо ви цього ніколи не робили, чи робили так давно, що вже призабули, скористайтеся нашими порадами. А рецепти великодніх страв ми дамо у наступному числі газети. Отже, щоб пироги були смачними:

• Головна умова смачних пиріжків - пишне тісто, що добре підійшло.

• Борошно для тіста необхідно просіяти - так з нього видаляються сторонні домішки і воно збагачується киснем.

• При замішуванні дріжджового тіста всі продукти мають бути теплими чи кімнатної температури, продукти з холодильника заповільнюють підняття тіста.

• Для дріжджових виробів рідина має бути підігріта до 30-35 градусів, тому що при нижчій температурі грибки втрачають свою активність.

• Коли ви обминаєте тісто, руки мають бути сухими.

• Перед тим, як поставити пиріг в духовку, йому дають підійти протягом 15-20 хвилин.

• У тісто (дріжджове чи прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, тому що розтоплене погіршує структуру тіста.

• Пироги, замішені на молоці, смачніші, скоринка - блискуча.

• Соду і ванілін у тісто краще недосипати, ніж пересипати.

• Дріжджі для тіста мають бути свіжими, з приємним спиртовим запахом.

• При надлишку цукру в тісті пироги швидко “рум’яняться” і навіть підгорають. Заповільнюється бродіння дріжджового тіста, і пироги виходять не такими пишними.

• Жири, розм’якшені до густоти сметани, додають в кінці замішування тіста чи при його обминанні, від цього бродіння тіста покращується.

• Щоб готові пиріжки були ніжні і розсипчасті, у тісто кладіть лише жовтки.

• Якщо у прісне тісто покласти забагато соди, то пиріг буде темного кольору з неприємним запахом.

• Пироги, змащені яєчним білком, набувають під час випічки рум’яної скоринки.

• Для аромату у пісочне тісто додають ванільний цукор, лимонну цедру, подрібнені горіхи.

• У пісочному тісті частину борошна можна замінити на крохмаль.

• Пироги з пісочного тіста потрібно діставати з форми охолодженими.

• Протягом перших 20-и хвилин дверцята духовки відчиняти не можна.

• Перед тим, як додавати родзинки в тісто, їх потрібно обкачати в борошні.

• Жовток потрібно розтирати з цукром до утворення піни.

• Сіль зазвичай додають до борошна тоді, коли опара вже перебродила.

• Пироги, які притрушують цукровою пудрою, змащують також вершковим маслом.

• Пироги з дріжджового тіста можна змащувати молоком, а при бажанні притрусити сіллю, маком, тмином.

• Пиріг, який має довго зберігатися, тримають у закритому посуді.

• Високі пироги випікають на малому вогні, щоб вони рівномірно пропеклися.

• Якщо начинка для пирога зарідка, додайте 2-3 ложки товчених сухарів або крохмалю.

• Пиріг легше дістати з форми, якщо потримати його на мокрому рушнику.

25.03.2010


Переглядів: 1388

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23114)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19045)
• Допомога під час карантину [967] (16169)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15978)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15673)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15583)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15521)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15464)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15449)
• Живи до ста! [965] (15392)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15320)
• Бюджет і ми… [965] (15272)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15177)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15168)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14998)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14938)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14771)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14642)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (817)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (750)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (651)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (572)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (405)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (332)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (200)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"