Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №443 від 08.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#З людьми і для людей

“Здорові діти - здорова нація!”

“Здорові діти - здорова нація!”

Спортивний меценат, депутат Рівнеради Олександр НЕСТЕРУК про проблеми розвитку дитячо-юнацького спорту в Рівному

Приємно радує око рівнян і гостей міста двір будинків Соборна, 261, 263 у Рівному. Колись засмічений та весь у заростях торік, напередодні Дня захисту дітей, він перетворився у чудовий спортивно-ігровий майданчик, який став справжньою окрасою всього мікрорайону Ювілейний. Тут встановлені баскетбольні щити, натягнута волейбольна сітка, наполовину вкопані в землю автомобільні шини, аби діткам було де пострибати. Поруч - гойдалки, пісочниця, дерев’яні будиночки. І все це зроблено за ініціативою і на кошти депутата Рівнеради від Блоку Юлії Тимошенко, адміністратора ТзОВ “Ринок” Олександра НЕСТЕРУКА (на фото).

Без перебільшення, нове місце розваг надзвичайно подобається малечі. З ранку до пізнього вечора тут не вщухають дитячі голоси, які переповнюють радістю батьківські серця. Тепер мешканці цього і прилеглих будинків знають, куди можна привести своїх дітей, не хвилюючись за їх безпеку. “Я надзвичайно щас-ливий, - зізнався депутат, - що мені вдалося здійснити свою мрію - подарувати дітям спортивно-ігровий майданчик”.

“Найбільше задоволені були діти”

- Олександре, Ви відомі в місті своєю меценатською діяльністю у сфері розвитку дитячо-юнацького спорту. Що спонукає Вас до цього?

- Я тривалий час займався важкою атлетикою, ходив чотири роки у школу боксу “Трудові резерви”. Звичайно, грав і в футбол, і в баскетбол. Зараз я та мої друзі, люди старшого віку, граємо у вихідні в баскетбол на спортмайданчику ЗОШ № 23, потім ідемо в басейн, сауну. Як колишньому спортсмену, мені дуже хочеться, аби дитячий та юнацький спорт - нема різниці, чи це футбол, баскетбол, бокс, кікбоксинг або щось інше - розвивався і мав певний потенціал у Рівному. У нашому місті дуже високий рівень підготовки підлітків по плаванню - вони досягають у цьому виді спорту високих результатів на всеукраїнських змаганнях.

Також великий потенціал рівненської школи кікбоксингу. Хоча й кікбоксинг не є олімпійським видом спорту, проте останнім часом його популярність із кожним днем зростає. Вже йдеться про те, щоб на 31-х літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро у 2016 році цей вид єдиноборств був уведений в олімпійську програму. Тож у наших чемпіонів є всі шанси, щоб представляти Україну у Бразилії.

Вже зараз на Рівненщині, за словами головного тренера з кікбоксингу Рівненського центру бойових мистецтв “Будокан” Ростислава Саєнка, цей вид спорту переживає справжній бум. Він зачепив і нашу сім’ю: мій молодший син займається кікбоксингом під керівництвом Ростислава Саєнка та Олега Германа. Серед кращих рівненських кікбоксингістів - Роман Мариш, ведучий Радіо Трек: у 2009 році він зайняв друге місце на чемпіонаті світу з кікбоксингу. Це - велика заслуга тренерів і самого спортсмена. До речі, до десятиріччя “Будокана” був знятий 20-хвилинний фільм, я був одним зі спонсорів його створення.

- Ви неодноразово були ініціатором та меценатом різних дитячих змагань, зокрема, популярного футбольного турніру “Кубок майбутніх чемпіонів” серед учнів п’ятих класів. Розкажіть про історію його народження.

- Ініціаторами турніру виступили заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, відомий журналіст, засновник газети “Рівне вечірнє” Микола Несенюк та я. Ідею його проведення підказав Галині Григорівні Микола Іванович, а вона вже запропонувала мені спільно попрацювати над організацією змагань. Загалом у турнірі, що був одним із перших в Україні, взяли участь 34 загальноосвітні навчальні заклади міста. Найбільше задоволені були діти. Батьки п’ятикласників гаряче вболівали й аплодували. Звичайно, були перемоги і поразки - все, як у дорослому спорті. Для діток дуже важливо зарекомендувати себе з позитивної сторони, показати свої здібності. Вони сповна викладалися на футбольному полі у боротьбі за призи, а коли їх нагороджували, у них від щастя горіли очі. Як меценат і колишній спортсмен, я відчув велику радість за подаровану долею можливість запалити в дитячих очах іскрину любові до спорту, жагу до перемоги.

У нагородженні переможців взяли участь міський голова Рівного Володимир Хомко, заступник міського голови Галина Кульчинська, відомий журналіст Микола Несенюк та спеціальний гість турніру - капітан київського “Динамо” Тарас Михалик. Невдовзі на сесії Рівнеради Володимир Хомко пообіцяв, що “Кубок майбутніх чемпіонів” стане у Рівному традиційним і буде проводитися щорічно.

“Нам є з кого брати приклад”

- Гадаю, що Рівне чекає велике спортивне майбутнє, якщо вдасться побудувати Палац спорту на Макарова.

- Дуже хотілося , аби цей проект було втілено в життя - і чим скоріше, тим краще. Нам є з кого брати приклад. Минулого року депутати облради та міськради ознайомилися зі спортивними спорудами Білорусі. Після екскурсії до Бреста та Пінська і побаченого там ми мріємо про сучасний Палац спорту і в Рівному. Нас вразили масштаби державної підтримки спорту у Білорусі. Там виділяються значні бюджетні кошти на будівництво дитячих спортивних шкіл та великих палаців спорту. Зокрема, у Бресті ми відвідали Льодовий палац, де якраз відбувався перший хокейний поєдинок. Вразила кількість людей, які прийшли у палац - спортсменів і вболівальників. Нас вразили чудові басейни, футбольні та міні-футбольні поля зі штучним покриттям, баскетбольні та волейбольні майданчики.

Та найбільше враження на рівнян справив Брестський обласний центр олімпійського резерву “Вікторія” - спортивне серце міста. Повністю спорткомплекс побудували у 2006 році і відразу ж його визнали кращим об’єктом року Білорусі. Тут дві великі спортивні зали, сучасні тренажерні зали, сауни, роздягальні, столи для тенісу та більярду. А на пересувних трибунах одночасно може вміститися понад чотири тисячі глядачів. Навчається у “Вікторії” майже тисяча дітей, а обслуговують центр лише вісімдесят працівників.

Не менше вразив нас Пінськ. У звичайному районному центрі при Поліському університеті зробили величезний спортивний комплекс. Якби такий комплекс (а це два стадіони - великий і малий - зі штучним покриттям, два плавбасейни, офісні та побутові приміщення) побудувати в Рівному, то це був би один із кращих спорткомплексів у обласних центрах України.

Маючи таку чудову базу, рівненські спортсмени змогли б достойно представляти наше місто на спортивних аренах України і світу. Але про це можна тільки мріяти. Поки що доводиться підтримувати спортивні таланти власними зусиллями і власними коштами. Так, коли Роман Мариш їхав на чемпіонат світу в Іспанію, підтримав його фінансово. Я бачив, що він їде перемагати. І Роман дійсно доклав максимум зусиль для перемоги - привіз із Мадрида срібну медаль.

“Усе доводиться робити за власні кошти”

- Чи зросли можливості Вашої меценатської діяльності після того, як Ви стали депутатом Рівнеради?

- Безперечно, працюючи депутатом міської ради, я значно розширив коло ділових знайомств, знайшов нових друзів. До мене часто звертаються небайдужі до дитячо-юнацького спорту люди, зокрема бізнесмени, з пропозиціями надати допомогу, в тому числі і фінансову, спортивним клубам. Адже вони бачать великий позитив у тому, що дитячі спортивні заклади залучають юне покоління до здорового способу життя. На жаль, у нас ще мало спортивних майданчиків в мікрорайонах міста, біля будинків. Сьогодні, коли немає державного бюджету і, відповідно, не затверджений міський бюджет, усе це доводиться робити за власні кошти і власними силами. Але можна, звичайно, зробити набагато більше, якщо мені допомагатимуть люди, які відчувають свою відповідальність за майбутнє країни. Здорові діти - здорова нація!

- Олександре, Ви чимало зробили для розвитку дитячо-юнацького спорту у нашому місті. Що плануєте робити далі?

- Пріоритетним на сьогодні є бажання займатися благодійністю. Я виступив меценатом багатьох футбольних турнірів - “Шкіряний м’яч”, “Кубок майбутніх Чемпіонів”. Саме за останній проект був нагороджений у номінації “Гордість міста” (як найкраща благодійна акція). У подальших планах - створення за підтримки тренерів футбольного клубу із символічною назвою - “Авангард”. Цей клуб працюватиме на базі ЗОШ № 26, яка спеціалізується з футболу. Зараз розробляються положення і статут, уже сформована футбольна команда, яка виступатиме у другій лізі області. Звичайно, все фінансування лягає на мої плечі. Я вже закупив спортивну форму, замовив виготовлення номерів та дизайнерську розробку емблеми клубу, яка, гадаю, ностальгічно нагадуватиме рівненським фанам старшого віку про їхню молодість.

На майбутнє є цікава ідея - зробити документальний фільм про історію рівненського футболу і видати гарну книжку про його минуле і сучасне. У нас дуже багато людей вболіває за футбол, за те, аби підняти “Верес” з колін. Та негаразди в економічному житті країни - не найкращий час для відродження футбольної слави нашого міста. Але мета поставлена, тож є надія її досягти.

“Я переконаний: щоб зменшити кількість правопорушень, скоєних підлітками, необхідно з маленького віку забезпечити дітям цікаве дозвілля та умови для занять спортом. Коли дитина буде займатися спортом і мати бодай маленький результат, це врятує її від цигарки, пива і наркотиків. Вона буде вважати себе особистістю. Безумовно, один із перевірених й ефективних способів боротьби зі шкідливими звичками - залучити дити-ну до будь-якого виду спорту”.

Олександр НЕСТЕРУК

До теми

Олексій ГУБАНОВ, в.о. заступника голови Рівненської облдержадміністрації:

- Будь-яка меценатська благодійна діяльність - це супер. Якщо люди розуміють, що вони можуть допомогти і допомагають іншим - це просто супер. Особливо, якщо це стосується дитячо-юнацьких спортивних шкіл, якщо це стосується спорту. Такі речі треба підтримувати.

Олексій ХМИЛЕЦЬКИЙ, перший заступник міського голови Рівного:

- Спортивний меценат Олександр Нестерук - сам спортсмен і веде активний спосіб життя, цінує власне здоров’я і дбає про здоров’я людей. Звичайно, міська влада всіляко йому допомагає. Коли Нестерук звертається і до міського голови, і до заступників міського голови, і до начальника управління ЖКГ, відповідна реакція є. Робили б усі народні обранці таку справу - рейтинг депутата піднімався би значно вище. Наслідком спортивного меценатства Олександра Нестерука є зміцнення здоров’я нації, здоров’я підростаючого покоління, витягування підлітків із підвалів, де вони невідомо чим займаються, та залучення їх до спорту. Він постійно генерує нові ідеї, які і міський голова, і я сприймаємо “на ура”.

Тарас МИХАЛИК, капітан “Динамо” (Київ):

- Я дійсно вражений турніром, який відбувся у Рівному. Матчі були дуже цікаві та безкомпромісні, діти боролися майже по-дорослому. Напевно, на трибунах не було жодного байдужого глядача. Такі турніри вкрай потрібні. Я вперше виступив у змаганнях, коли мені також було десять років - подібний турнір проходив у Луцьку і дуже допоміг мені визначитися зі своїм майбутнім у футболі.

08.04.2010Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 1003

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17209)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13850)
• Бюджет і ми… [965] (13785)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (785)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (74)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (73)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"