Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1049 від 05.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Кутя на Різдво – нaйкращі рецепти!

Кутя на Різдво – нaйкращі рецепти!

Класична кутя Інгредієнти: – відлущені зерна пшениці 250 г; – мак 250 г; – родзинки 150 г; – мед 100 мл; – кип’ячена вода 250 мл; – волоські горіхи 10 шт.

Приготування:

Промити пшеницю, перекласти в каструлю і залити 0,5 л води. Залишити мінімум на 5 годин, щоб вона настоялася. Злити рідину, промити і залити свіжою водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити протягом 40 хвилин або поки пшениця не стане м’якою. Промити мак і залити окропом, дати настоятися 30 хвилин. Потім злити воду і дати повністю охолонути. Родзинки промити і залити окропом, через 10 хвилин злити воду і дати охолонути. Половинки горіхів подрібнити. Мак розтерти в ступі або змолоти в блендері, поки він не стане білим. Мед розвести в 200 мл води, додати до маку. Потім додати пшеницю, родзинки і горіхи, добре перемішати.

Кутя з крупи

Інгредієнти:

– пшенична крупа 1 склянка;

– мак 1/2 склянки;

– волоські горіхи 1 склянка;

– родзинки 1/2 склянки;

– курага 1/4 склянки;

– мед за смаком.

Приготування:

Пшеничну крупу промити і замочити на ніч у холодній воді. Злити рідину, пересипати крупу в каструлю і долити 2 склянки води. Поставити варитися на невеликий вогонь. Через півтори години крупа буде готова. Її потрібно зняти з вогню і остудити. Мак залити окропом, дати охолонути, злити воду і розтерти. Родзинки і курагу залити окропом і дати трохи постояти. Злити воду. Курагу нарізати невеликими шматочками, горіхи порубати. Розтопити на водяній бані мед. Остиглу крупу перекласти в глибоку посудину і обережно перемішати з сухофруктами, маком, горіхами і медом.

Кутя з рису

Інгредієнти:

– рис 200 г;

– мак 100 г;

– волоські горіхи 50 г;

– родзинки 50 г;

– мед 100 г;

– сіль дрібка;

– кип’ячена вода 200 мл.

Приготування:

Мак залити окропом і залишити на годину. Потім рідину злити і розтерти мак у ступці. Родзинки помити і залити окропом на пів години. Горіхи підсушити і дрібно порубати. Рис відварити в підсоленій воді, рідину злити. Перемішати рис, родзинки, горіхи, мед, посолити за смаком. Розбавити узваром або кип’яченою водою. Відразу ж подати до столу.

Кутя з перловки

Інгредієнти:

– 1 склянка перлової крупи,

– 1 неповна склянка маку,

– пів склянки почищених волоських горіхів,

– півсклянки родзинок,

– мед і цукор за смаком.

Приготування:

Перлову крупу промийте, залийте водою у співвідношенні 1 частина крупи на 3 частини води, додайте дрібку солі. Варіть на повільному вогні до готовності. Щоб не підгоріло, помішуйте, якщо треба, доливайте трохи води. Відкиньте на сито і охолодіть. Мак заваріть крутим окропом, поставте на слабкий вогонь і варіть доти, аж поки зернятка не будуть легко розтиратися між пальцями. Потім мак відкиньте на сито, добре відцідіть і перекрутіть через м’ясорубку. Можна навпаки – спочатку змолоти мак у кавомолці, а потім зварити. Мак перемішайте з готовою перловкою, додайте посічені ножем горіхи, промиті родзинки, мед і цукор за смаком. Перемішайте. Присмачіть мигдальним молочком, або просто трохи розбавте кип’яченою водою чи узваром.

Кутя з шоколадом і халвою

Сподобається всім ласунам! Щоб приготувати таку незвичайну кутю, нам знадобляться:

– 200 г пшениці;

– 50 г родзинок;

– 50 г волоських горіхів;

– 20 г маку, узвар, мед;

– 50 г халви і стільки ж чорного шоколаду.

Готуємо пшеницю: добре промиваємо, заливаємо гарячою водою, варимо в каструлі на повільному вогні до м’якості. Коли всі складові підготували, з’єднуємо холодну пшеницю, мак, горіхи, родзинки, мед. Можна додати трохи узвару, щоб утворилася консистенція, яка вам подобається. Халву і шоколад порізати невеликими шматочками і акуратно вмішати в кутю.

05.01.2022


Переглядів: 1584

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23107)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19037)
• Допомога під час карантину [967] (16160)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15968)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15665)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15577)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15509)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15456)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15442)
• Живи до ста! [965] (15377)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15312)
• Бюджет і ми… [965] (15266)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15158)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14992)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14767)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14635)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (807)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (743)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (635)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (561)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (318)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (254)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (192)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"