|
№1057 від 03.03.2022p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
![]() Чому хліб краще зберігати в морозильній камері, а не в холодильникуПравильне зберігання продуктів – це важлива умова, яка гарантує людині здоров’я. Недотримання цих правил призводить до того, що продукти швидко псуються і стають непридатними до вживання. Взяти, наприклад, хліб. Залежно від складу і технології приготування при кімнатній температурі буханець хліба може зберігатися від 24 годин до 5 діб. При цьому в упаковці він довше зберігає свої властивості. Крім того, треба пам’ятати, що оптимальна вологість для зберігання цього продукту становить 75?%. При більш високому показнику хліб починає пліснявіти, а при низькому – черствіти. У більшості випадків люди зберігають хліб в спеціальних контейнерах (хлібницях), виготовлених з різних матеріалів (дерева, металу, пластику). Але в спекотні дні навіть вони все одно не рятують продукти від псування. Тому деякі господині вважають за краще зберігати хліб в холодильнику, вважаючи, що низька температура і сухість допоможе йому довше залишатися свіжим. Чи так це? Потрібно розібратися. Звичайно, низька температура і відсутність підвищеної вологості продовжують термін придатності будь-якого продукту. Але зберігання в холодильнику має кілька істотних недоліків: У холоді (нижче 2 оС) хліб швидко втрачає вологу і моментально черствіє. У герметичній упаковці він швидко пліснявіє від випарів вологи. Хліб добре вбирає сторонні запахи. Від цього не рятує навіть упаковка. Неприємно буде їсти суп з хлібом, якщо він пахне, наприклад, рибою. Як відомо, в хлібі містяться дріжджі. Якщо покласти буханець близько з іншими продуктами, вони швидко зіпсуються. Якщо хліб вже почав псуватися, холодильна камера не призупинить цей процес. А ось морозильник – інша справа. Знижена температура уповільнює черствіння. Як показує практика, в морозильній камері при –18 оС буханець хліба може пролежати до 3 місяців і залишатися придатним до вживання. Причому заморожувати можна всі види хліба (білий, чорний або зерновий). Але треба пам’ятати, що при відтаванні він швидко набирає вологу і починає черствіти. Найкраще нарізати буханець шматочками і розфасувати по пакетам, а в міру потреби дістати потрібну кількість і розігріти в мікрохвильовці. Повторно заморожувати хліб не варто, так як після нагрівання під дією високих температур в ньому знову запускається процес бродіння. Такий продукт вже буде шкідливий для здоров’я.
Коментарі (0):
|
| Лист редакторові | RSS | Передплата газети
| Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: | ||||||||||||||||||||||||||||