Звичайно, не всім до смаку розсіл. Тому його і виливають в раковину, коли огірочки з’їдені. Все у відходи! Але якщо йдеться про досвідчених господинь, то вони поступають мудро. Дами зі значним кулінарним досвідом на основі розсолу готують вельми примітні вироби для кондитерки.
У страв з’являється цікава смакова нотка. І при цьому ніякої солі не відчувається.
Кляр
Якщо ви любите смажити м’ясо або рибу в клярі, то розсіл може бути в його основі. Щоб створити кляр, знадобиться 1 стакан розсолу, в нього додають стільки ж борошна і два яйця. У цьому клярі обвалюють рибні шматки або м’ясо. Далі вони йдуть на сковорідку, попередньо розігріту з олією. Вийде дивно смачно.
Окрошка
Найчастіше в якості рідини застосовують квас або кефір. А чи пробували ви окрошку на кефірі? Розсіл виступає в якості ідеальної заправки і тільки підкреслює смак складових. Це стосується і овочів, і ковбаси. Взимку від такої окрошки багато користі і смаку.