Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1188 від 19.09.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Що любить пшоняна каша?

Що любить пшоняна каша?

Смачна пшоняна каша, та ось не всі її варити люблять – і не всі вміють.

І вся справа в особливому підході – і в особливостях продукту. Прості нехитрі хитрості – і нехитрі правила приготування смачної, розсипчастої та гарної пшоняної каші. Яка ніжна, соковита, не гірчить – і так, розсипчаста. І три методи приготування смачної пшоняної каші.

Як приготувати пшоняну кашу?

Правило №1. Пшонка любить промивання. Крупу важливо промити. Багаторазово. Хоча б тричі. Коли ми «змиємо» борошняний крохмальний пил, так звані олії, завдяки яким пшонка і «злипається». Кожне зернятко стане яскравішим, красивішим – і менше «злипатиметься»: знижується в’язкість каші.

Правило №2. Пшоно любить промивання окропом. Промивати потрібно окропом: залити крупу саме окропом – триразово, наприклад. І пшонка не буде «гірчити» – ми позбавимося характерного присмаку.

Іноді пшонка сильно гірчить: таку крупу заливають окропом і залишають на 10-15 хвилин. Іноді і на годину.

А ще часто роблять так: промивають один раз, дають закипіти, відкинути на друшляк (сито) промивають знову гарячою водою. Що дає? Цілі дві. Гаряча вода краще звільняє крупу від крохмального пилу – перша мета.

Друга – закипання + охолодження – це ущільнення верхнього шару зернят. І вони залишаться щільними зовні, стануть м’якими всередині. І каша не буде такою в’язкою.

Правило №3. Про воду. Співвідношення води та крупи – спірне питання: про нього часто сперечаються. І частіше рекомендують варити у пропорції 1:3 – частину крупи, 3 частини води. І часто метод підводить: каша вдається в’язка, що «злиплася». Другий варіант – 1:2, 1:2.5 – каша вдається більш розсипчаста, суха.

Але при цьому її важливо промивати окропом, і варити правильно і в правильному посуді.

Правило №4. Про вогонь, олію та про посуд. З товстими стінками. І – не низька та широка: вода миттєво випарується, пшонка не пропариться – і залишиться сирою всередині.

Пшонка вариться завдяки обробці парою – а не завдяки інтенсивному кипінню.

Саме так, пшонку потрібно варити на малому вогні: вона повинна повільно і спокійно кипіти, не зовсім томитися – але в жодному разі не вирувати.

Як варіант: перші 5-7 хвилин варити на середньому вогні. Коли рівень води знизиться до рівня крупи – перевести на малу, на «томлення».

І – якщо варимо «на воді» – кинути шматочок масла. Вершкового. Воно не дасть зернам злипнутися, а у кожного зернятка буде своя масляна «оболонка». Жир з масла – це єдиний спосіб приготувати істинно розсипчасту пшонку.

Як варіант – додати масло в самому кінці, змішати та залишити на 10 хвилин. Але цей – більш дієвий.

До речі: пшонку можна перемішувати – на відміну від рису, гречки. Навпаки – міняючи місцями зерна біля стін та в центрі, ми допомагаємо рівномірному проварюванню.

Правило №5. Про кришку та час термообробки. А варити пшонку краще без кришки.

Саме так. До повного випаровування води. Перед вимкненням накрити кришкою на 1-2 хвилини – і вимкнути, залишити на 25-30 хвилин – щоб пропарити, під час цього пропарювання каша «доходить».

19.09.2024


Переглядів: 254

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23107)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19039)
• Допомога під час карантину [967] (16162)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15969)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15666)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15578)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15511)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15458)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15444)
• Живи до ста! [965] (15379)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15314)
• Бюджет і ми… [965] (15268)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15160)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14992)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14768)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14636)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (808)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (743)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (638)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (561)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (321)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (287)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (192)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"